Deniz Poyraz davasında avukatlara saldırı

 Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer hakkında açılan davanın duruşmasında vekaletli avukatlar ve gazetecilerin salona içeriye alınmamasını protesto eden avukatlara, jandarma saldırdı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl binasına yönelik saldırıda bulunarak Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer’in yargılandığı davanın görüleceği Şakran Cezaevi önünde bekleyiş sürüyor. Vekaletli avukatlar ve gazeteciler içeriye alınmazken, dava avukatları ve milletvekillerinin ise cep telefonlarıyla içeriye giremeyeceği belirtildi. Bunun üzerine cezaevi önünde basın açıklaması yapıldı.
Mahkeme heyetinin iki gündür failin taleplerini yerine getirmek için elinden geleni yaptığını dile getiren HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, “Özel yetki belgeli avukatların içeriye alınmaması kararı var. Bu CMK’ye göre suçtur. Yetki belgeleri olan avukatları almıyorlar. Kapalılık kararı olmamasına rağmen izleyicileri mahkeme salonuna almama kararı var. Bu da kanun dışıdır. Buna karşı sesimizi çıkaralım, Adalet Bakanlığı’na sesleniyoruz, siz adaleti tesis etmek için mi katil Onur Gencer’in talimatlarına uymak için mi varsınız? Bizlerin içeri girmesi engellenemez” dedi.
‘BİZ O SALONDA OLMAYACAĞIZ
  
Yetki belgeli avukatların ve basının da içeri alınmadığını, dava avukatlarının ise elektronik cihazlarının içeri alınmadığını, partililerin ise HDP belgesi olmaksızın alınmadığını ifade eden HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, “Bir liste var, küçük ve keyfi bir liste. ‘Deniz Poyraz katliamını karatmak istiyoruz, cezasızlık politikaları izliyoruz siz de ne yaparsanız yapın’ diyorlar.  Ya avukatlar, bizler, basın orada olmalı ya da kapalılık kararını çıkarın görelim. Bu kararı kabul etmiyoruz, bu hukukun sefaleti. Buradan da gitmiyoruz” dedi.
JANDARMA SALDIRDI
  
Açıklamanın ardında içeriye girmeye çalışan avukatlara jandarma tazyikli suyla müdahale etti. Müdahale devam ederken, avukatlar sloganlarla karşılık veriyor.
Kaynak: MA
İlginizi çekebilir