Demirtaş: Toplum kutuplaşacaksa, demokrasiye ve insani evrensel değerlere inananlar ile faşistler ve hırsızlar halinde iki kutba ayrılmalı

Edirne F tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çatışmada hayatını kaybeden Hakan Arslan’ın kemiklerinin yıllar sonra babası Ali Rıza Arslan’a bir torba içerisinde verilmesine ilişkin paylaşım yaptı. Demirtaş, “Ali Rıza Amca’ya bunu yaşatanlar ve buna “oh olsun” diyenler ile bu acıyı yüreklerinde hissedenler arasında bir seçim olmalı.” dedi.

Demirtaş Twitter hesabından toplumda infiale yol açan olayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Toplum kutuplaşacaksa, demokrasiye ve insani evrensel değerlere inananlar ile faşistler ve hırsızlar halinde iki kutba ayrılmalı.

Benzer haberler

Süleymaniye’de patlama: KYB’li politikacı hedef…

Türkiye’den Kobani’ye SİHA saldırısı: 2 yaralı

Ali Rıza Amca’ya bunu yaşatanlar ve buna “oh olsun” diyenler ile bu acıyı yüreklerinde hissedenler arasında bir seçim olmalı.”

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden Hakan Arslan’ın kemikleri, 7 yıl sonra babası Ali Rıza Arslan’a bir torba içerisinde teslim edilmişti.

 

/t24/

İlginizi çekebilir