Demirtaş: Kürt sorununun Meclis’te barışçıl, demokratik çözümü için Yeşil Sol Parti’de buluşalım

Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Kürt siyasetçi ve eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi için seçmenlere seslendi. Demirtaş, Yeşil Sol Parti’ye oy verilmesi gerektiğini belirterek  “Oyunuz bugüne kadar bizde hiç boşa gitmedi. Bize oy vereni hiç pişman etmedik, hiç utandırmadık. Bu defa da öyle olacak. Birlikte mücadeleye, birlikte geleceği inşa etmeye çağırıyoruz. Yeşil Sol Parti ağacının altında buluşalım” dedi.

Artı Gerçek‘e yazan Demirtaş’ın yazısı şöyle:

“Neden Yeşil Sol Parti?

Pazar günü çok önemli bir seçimde, hayati iki karar vereceksiniz.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde, değişim için Kılıçdaroğlu’na oy vermelisiniz bence.

Ama parlamento seçimleri de çok çok önemli ve kesinlikle orada da değişime oy vermelisiniz.

Yeşil Sol Parti bu açıdan en iyi seçenektir.

Dünya, Türkiye, toplum büyük bir hızla gelişiyor, değişiyor. Bu hıza yetişmek imkansız ama uyum sağlamak mümkün. Uyumdan kastettiğim, elbette her şeyi olduğu gibi kabullenip sindirmek değil. Değişen koşullara göre yeni mücadele araçları, yolları, mekanizmalarıyla birlikte yeni çözüm perspektifleri geliştirebilmekten söz ediyorum.

Emek ve sınıf mücadelesi kadın özgürlük mücadelesinden, ekoloji mücadelesinden, kimlik ve inanç özgürlüğü mücadelesinden, insan hakları mücadelesinden ayrı düşünülemez. Geçen yüzyılın reel sosyalizmlerinin en temel eksiklerinden biri de proletaryayı salt emek makinesinden ibaret gören hatalı anlayışlardı. Şimdi artık insanların yaşam tarzından, düşünce özgürlüğünden, inanç, ibadet ya da inanmama özgürlüğünden cinsel yönelimlerine, ekoloji haklarından dil ve kimlik haklarına kadar tüm özgürlükleri aynı program etrafında tutarlı bir şekilde savunarak toplumsal özgürlüğü, bireysel özgürlüğü sağlayabilirsiniz.

İşte Yeşil Sol Parti bu yönüyle Türkiye’de biriciktir. Herkesin hakkını, herkesle birlikte savunan ve cesurca, dürüstçe, mücadele yürüten bir parti olduğu için Yeşil Sol Parti diyoruz.

Kadınların yüzde 50 cinsiyet kotasıyla en güçlü olduğu parti olduğu için,

Gençlerin yönetimde söz, karar sahibi olabildiği için,

Halk dışında hiçbir sahibinin olmadığı bir siyasi güç olduğu için,

Yeşil Sol Parti diyoruz.

Meclis’te yeni iktidara karşı en etkili, dengeleyici ve sonuç alıcı muhalefeti yürütebileceği için Yeşil Sol Parti diyoruz.

Kürt sorununun Meclis’te barışçıl, demokratik çözümü için,

Çerkeslerden Araplara, Türkmenlerden Süryanilere, Alevilerden Ezidilere, Sünnilerden Hristiyanlara, Kürtlerden Azerilere kadar tüm farklılıkların birlikte mücadelesi için Yeşil Sol Parti diyoruz.

Oyunuz bugüne kadar bizde hiç boşa gitmedi. Bize oy vereni hiç pişman etmedik, hiç utandırmadık. Bu defa da öyle olacak.

Birlikte mücadeleye, birlikte geleceği inşa etmeye çağırıyoruz.

Yeşil Sol Parti ağacının altında buluşalım.

Bekliyorum :)”

İlginizi çekebilir