Demirtaş: AKP-MHP iktidarının seçimi olağan koşullarda yaptırma gibi bir niyeti yok

Edirne F Tipi Cezaevi’nde 5 Kasım 2016’dan beri tutuklu bulunan Kürt siyasetçi, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP’nin Hazine hesaplarının geçici olarak bloke edilmesi, baskılar ve engellemeleri değerlendirdi. „AKP-MHP iktidarının seçimi olağan koşullarda yaptırma gibi bir niyeti yok“ diyen Demirtaş, iktidarın bu seçimde kaybedeceği çok şey olduğunu belirterek, „Normal bir seçim sürecinde değiliz“ uyarısı yaptı. Herkesi örgütlenmeye çağıran Demirtaş, „Hep birlikte kazanacağız, emin olun“ dedi.

Demirtaş, Evrensel’e açıklamalarda bulundu. Demirtaş, “AKP-MHP ittifakı, isyanı önlemenin bir yolu olarak sürekli baskı, tehdit, zulüm uygulamalarını sistematik şekilde kullanıyor. 15 Temmuz sonrası yakaladığı korku dalgasının üstünde sörf yapmaya devam ediyor ne yazık ki. HDP’ye, basına, diğer muhalif çevrelere dönük kesintisiz saldırının nedeni budur. Korkuyu diri tutmak, muhalefeti hep tasfiye girişimleriyle uğraştırıp toparlanmasını, birleşmesini engellemek” diye konuştu.

Demirtaş, seçime çok az bir süre kaldığına dikkati çekerek şu çağrıda bulundu:

“Kıran kırana bir seçim süreci, mücadelesi, kampanyası yürütülecek”

“Halkın gelecek yüzyılın belirleneceği bu 4 ayı yine köşesine sinip veya bir iki tweet’le, ‘görevini’ yerine getirip, buna karşılık iş akıl vermeye gelince bol keseden atan tiplerle zaman kaybetmeyeceğiz. Meydanı, sokağı kullanmayan; coşkulu, direngen bir kampanyayı ev ev, köy köy örgütleyerek enerjiyi, cesareti açığa çıkarmayan, gerektiğinde yumruğunu masaya vurup faşizme meydan okumayı göze alamayan kişiler gölge etmesinler yeter. Kıran kırana bir seçim süreci, mücadelesi, kampanyası yürütülecek. Korkanlara göre bir süreç olmayacak bu. O nedenle gençler, kadınlar, emekçiler başta olmak üzere herkes, hiç kimseyi beklemeden her yerde seçimi örgütlemeye, propaganda yapmaya başlamalılar.”

“Yapamayacakları alçaklık yok; normal bir seçim sürecinde değiliz”

“AKP-MHP iktidarının seçimi olağan koşullarda yaptırma gibi bir niyeti yok” diyen Demirtaş, şöyle devam etti:

“Eski Ülkü Ocakları Başkanı’na yönelik suikastta da görüldüğü gibi devlet içindeki tüm kirli klikler gözlerini karartmış durumdalar. Çünkü bu seçimde kaybedecekleri çok şey var. Kendi törelerini bile ayaklar altına alacak şekilde bir ülküdaşlarını, para karşılığında uyuşturucu çetelerine sokak ortasında infaz ettiren bir zihniyetin yapmayacağı alçaklık yoktur artık. İşte az önce cesarete ve öncülüğün rolüne bu nedenle vurgu yaptım. Normal bir seçim sürecinde değiliz. Dışarıdaki siyasetçiler, milletvekilliği adaylığı için yaptıkları lobi ve kulisin yarısını direnmek için, sokakları örgütlemek için yapsalar yeter, inanın.”

İçeride de seçim coşkusu yaratmaya çalıştığını ifade eden Demirtaş, “Hep birlikte kazanacağız, emin olun” notunu düştü.

 

/t24/

İlginizi çekebilir