Dedeoğulları katliamı davasında yarın karar günü

Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi katleden Mehmet Altun’un yargılandığı davanın yarın görülecek duruşmasında karar bekleniyor. Duruşma yarın Konya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Dava avukatlarından Mehdi Zana Akkaya duruşma öncesi Mezopotamya Ajansına yargılama sürecine dair değerlendirmelerde bulundu.

Katliam dosyasında mütalaasını sunan savcının bu sanıkların cezalandırılmasının gerekçesi olarak Konya 8’inci Ağır Ceza Mahkemesindeki saldırı dosyasını gösterdiğini ifade eden Av. Akkaya, saldırı davasında taleplerin gerekçesiz bir biçimde reddedilerek dosyanın karara çıkartıldığına dikkat çekti.

Tutuklu sanıkların diğer aile bireyleri ile cezaevinde gerçekleştirdikleri telefon görüşmeleri ve maktullerin 12 Mayıs sonrası şikayet beyanlarında yer alan “Biz ülkücüyüz, sizi kaldıracağız” ve “Siz Kürt’sünüz biz sizi öldüreceğiz” ifadelerini hatırlatan Akkaya, “Biz bu söylemlerin 12 Mayıs’tan sonra karşılık bulmasını ve 30 Temmuz katliamının gerçekleşmesini beraber değerlendirdiğimizde bu söylemlerin basit bir tehdit değil, gerçekleşmesi muhtemel bir söylem olduğunu söyledik” dedi.

Benzer haberler

Pervin Chakar Diyarbakır’da konser verecek

İspanya: Eşi yolsuzlukla suçlanan Başbakan Sanchez kamu…

Konya 4’üncü Ağır Ceza Mahkeme heyetinin tetikçi konumundaki Altun’a ceza verip alelacele bir şekilde dosyayı kapatmak istediğini söyleyen Akkaya “Bunu kabul etmediğimizi hem 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi hem de 8’inci Ağır Ceza Mahkemesine defaatle bildirdik” ifadelerini kullandı.

Mehmet Altun dışında tutuklu sanık olmadığını hatırlatan Akkaya, “Sanıkların kaçmaları ve delilleri karartmalarının önünde hiçbir engel yok. Somut gerçek açığa çıkana kadar kovuşturmanın genişletilmesini istiyoruz” dedi.

Konya’nın Meram ilçesinde 12 Mayıs 2021’de Keleş ve Çalık aileleri tarafından ırkçı saldırıya maruz bırakılan Dedeoğluları ailesinden 7 kişi saldırının ardından gereken koruma tedbirlerinin alınmaması sonucu 30 Temmuz 2021’de Mehmet Altun tarafından katledilmişti.

Kaynak: MA

İlginizi çekebilir