Davutoğlu ‘davadan çekildim’, Demirtaş ‘çekilmedi’ diyor

HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, ‘kamu görevlisine hakaret’ suçlamasıyla yargılandığı dava bugün Küçükçekmece 23’ncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davanın gerekçesi ise Demirtaş’ın 2015’te dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’na karşı söylediği, ‘YPG Fırat’ın batısına geçecek’ sözleri oldu. Ancak Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’nun davadan vazgeçtiğini söylemesine rağmen avukatının bugün görülen duruşmaya mazeret dilekçesi göndermesi tartışmalara neden oldu.

DAVUTOĞLU’NUN AVUKATI DURUŞMAYA GELMEDİ ANCAK…

Dün görülen duruşmaya Davutoğlu ve avukatları katılmazken, Demirtaş SEGBİS’le duruşmaya katıldı. Duruşma esnasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Davutoğlu’nun daha önce yaptığı, “Davalardan çekiliyorum” açıklamalarına rağmen avukatı Ahmet Başçı’nın duruşmaya mazeret dilekçesi gönderdiği ortaya çıktı. Gelecek Partisi Genel Başkan Basın Müşaviri Ufuk Karcı ise açıklama yaparak, Davutoğlu’nun duruşmaya katılım ve takip talebinde bulunmadığını belirtti.

Karcı’nın açıklamasına rağmen avukat Başçı, başka bir mahkemede duruşmasının olduğunu söyleyerek ‘mağdur avukatı’ olarak duruşmaya katılamayacağını, bir sonraki duruşma gününün UYAP’tan öğrenilmesini talep etti.

EPÖZDEMİR: GELECEK PARTİSİ’NİN AÇIKLAMASI GERÇEKLERİ YANSITMIYOR

Gelecek Partisi’nin bu açıklamalarına Demirtaş’ın avukatı Fırat Epözdemir ise tepki gösterdi. “Bu açıklama hiçbir şekilde gerçekleri yansıtmıyor” diyen Epözdemir şunları kaydetti: “Ahmet Davutoğlu’nun vekilinin müşteki/şikayetçi sıfatıyla bahsi geçen dosyaya ve bir başka dosyaya sunduğu mazeret dilekçesi ile Sayın Demirtaş hakkında şikayetlerinin devam ettiğini belirtir dilekçeler ektedir.” Epözdemir, Twitter hesabından mazeret dilekçelerini paylaştı.

Epözdemir ayrıca, Davutoğlu müvekkil olarak çekilmiş olsa avukatının davayı takip edemeyeceğini belirtti.

Kaynak: Duvar

 

İlginizi çekebilir