Davutoğlu: 2017’ye kadar Türkiye uyuşturucuda transit ülke konumundaydı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı canlı yayında, “Türkiye bir uyuşturucu merkezi haline geldi. Yani 2017’ye kadar Türkiye uyuşturucuda transit ülke konumundaydı. Yani uyuşturucunun bir yerden bir yere aktarıldığı ülke şimdi ise hedef konumunda” dedi.

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Halk TV’de Özlem Akarsu Çelik’in Liderler Özel programında sorularını yanıtlıyor.

Davutoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Gerçekten bugün kamuoyumuzun ve bütün ilgili yetkililerin yakından takip etmesi gereken uyuşturucuyla topyekûn mücadele stratejimizi açıkladık. Ben görev aldığımda başbakanlıkta ilk faaliyetlerimden birisi 2014 Kasım ayında 1. uyuşturucuyla mücadele şurasını toplamış ve daha sonra da çoğu yasalaşan çok ciddi hamleler yapmıştık. Kapsamlı mücadele devreye sokulmuştu.

Ancak 2016’dan bütün bunlarda sonra gereken adımlar atılmadığı gibi Türkiye bir uyuşturucu merkezi haline geldi. Yani 2017’ye kadar Türkiye uyuşturucuda transit ülke konumundaydı. Yani uyuşturucunun bir yerden bir yere aktarıldığı ülke şimdi ise hedef konumunda.

Benzer haberler

Kokain, esrar olağanüstü artış var. Bu bil milli beka meselesi artık. Bu bağlamda biz kurumsal bir yapılanma öngörüyoruz. Var olan kurumsal yapılar yeterli değil.

Narkotik başlı başına bir alan bu alanda uzmanlaşmadıkça takibi imkansız bir olay.

Artık Türkiye’de siyasetin de medyanın da hiçbir seviyesi ve ahlakı kalmadı. Bu haberi bu şekilde anlayanlar Türkçe özürlüdürler. Psikolojik olarak denge problemleri vardır. Biz uyuşturucuyla eylem planı hazırlıyoruz. Orada çok açık bir ifadeyi saptırarak manipülasyon yapanlar var. Burada iyi niyet aramak mümkün değil. Bunlar ister siyasetçi olsunlar ister basın mensubu Türkçe özürlüdürler.

Rahmetli Özal döneminde alınan ATA uçağı geçmişte bütün başbakanlarımıza, cumhurbaşkanlarımıza hizmet etti ben de dışişleri bakanı olarak bu uçaklara bindim. Başbakan olarak da kullandım. Ben başbakanlığı bıraktıktan sonra bu uçak satıldı. Uçağın satılmasını da eleştiriyorum.

/t24/

İlginizi çekebilir