CHP’li vekiller Aile Bakanlığı önüne gitti: Kayıp depremzede çocuklar nerede?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal, Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu ve Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ile birlikte bugün Ankara’da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na giderek kayıp çocukların tarikat ve cemaatlere teslim edildiği iddialarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Karaca, yaptığı açıklamada, depremden sonra kayıp ve refakatsiz çocukların araştırılması için komisyon kurduklarını ve bir ihbar hattı oluşturduklarını söyledi. Karaca, kendilerine 39 çocuğun kayıp olduğu ihbarı geldiğini belirterek, bu çocuklardan 34’ünün 15 yaş altı olduğunu söyledi.

Bakanlık randevu vermedi

“Aileler, yakınları bu çocuklara hiç ulaşamamışlar” diyen Karaca, ellerindeki bilgileri Aile Bakanlığı ile paylaşmak için Derya Yanık’tan randevu istediklerini ancak 7 gündür olumlu ya da olumsuz dönüş alamadıklarını söyledi.

Benzer haberler

IMF’den uyarı: İtalya ve Fransa kemer sıksın, Almanya…

Amed Tiyatro Festivali başladı

Karaca, “Eğer bugün randevumuz gerçekleşebilseydi sayın Bakan’a şunu da soracaktık, ‘Bakanlığın açıklamasında 82 çocuğun kimliğinin belirlenemediği, yine 104 çocuğun da kuruluş bakımında olduğunu ifade etti. Kamuoyunda bu çocukların tarikatlara ve cemaatlere teslim edildiği bilgileri var. Bu iddiaların doğru olup olmadığı doğru ise nereye teslim edildiği, nerelerde olduğuna ilişkin bu bilgilerin kamuoyundaki kaygıları da ortadan kaldıracak şekilde aydınlığa kavuşturulmasını isteyecektik. Çok vahim bir tabloyla karşı karşıyayız” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise “5 milletvekiliyiz. Burası bakanlık. Bakan parlamento üyesi değil, parlamentonun teamüllerini de bilmiyor. Eğer bilseydi nezaketen bir telefonla geri dönerdi. Bugün buraya geldik yine kendisi yok. Eğer bizler milletvekilleri olarak bu konuda bakanla görüşemiyorsak vatandaşa nasıl ulaşacaklar” dedi.

/ANKA/

İlginizi çekebilir