CHP’li Tanrıkulu: AKP döneminde Türkiye ağır insan hakkı ihlallerinin yaşandığı bir ülkeye dönüştü

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, AKP döneminde Türkiye’nin, “ağır insan hakkı ihlallerinin yaşandığı bir ülkeye dönüştüğünü” söyledi.

Tanrıkulu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin iddianameyi mahkemenin kabul ettiğini hatırlattı.

Ceza Muhakemesi Kanunu’na göre, iddianamenin kabul süresinin 15 gün olduğunu, ancak ağır ceza mahkemesinin bir günde kabul ettiğini söyleyen Tanrıkulu, bunun iyi bir durum olmadığını dile getirdi.

Benzer haberler

Ermenistan’da bankalar, Rusya’nın Mir…

İsrail Halep’i vurdu: En az 38 ölü

Tanrıkulu, “Bu dava dosyasında; yeterince incelenmeden, eksik var mı yok mu gözetilmeden, yeterli deliller toplanmış mı toplanmamış mı değerlendirilmeden kabul kararı verildiğini görüyoruz. Mahkeme, duruşmayı mayıs ayına ertelemiş. Türkiye’nin vicdanını yaralayan bir meselede, bu yargılamanın yaklaşık 5 ay sonrasına ertelenmiş olması bile yargının bu suçlarla ilgili olan tutumunu ortaya koyuyor” dedi.

Bugünün Dünya İnsan Hakları Günü olduğunu anımsatan Tanrıkulu, “Türkiye’de kutlanacak bir insan hakları gününün olmadığını” kaydetti. Tanrıkulu, “Türkiye, AKP döneminde, ağır insan hakkı ihlallerinin yaşandığı bir ülkeye dönüştü” diye konuştu.

 

/T24/

İlginizi çekebilir