CHP’li Özgür Özel: HDP’li Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasına ‘Evet’ diyeceğiz

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, TBMM’de yaptığı basın toplantısında AKP medyası tarafından hedef alınan HDP’li Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasına ‘Evet’ diyeceklerini açıkladı.

AKP medyası tarafından servis edilen fotoğraflar nedeniyle hedef alınan HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında fezleke hazırlanmıştı. CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Gündeme dair konuşan Özel’e bir gazetecinin HDP’li Semra Güzel’in dokunulmazlık dosyasına ilişkin CHP’nin tavrının sorması üzerine Özel, şöyle dedi:

HDP’li Semra Güzel, büyük bir yanlış yapmış. Cumhurbaşkanı’nın valilere, kaymakamlara, alay komutanlarına ‘teröristlere dokunmayın’ dediği bir zamanda, gitmiş bir teröriste dokunmuş. Bu affedilir bir şey değil. AK Partililer bir kez bunu hatırlasın. O dönemde valiler, kaymakamlar, alay komutanları önlerinden geçen teröristlere dokunmuyordu. Ama biz Semra Güzel’in örgüt kıyafetleri ile çektirdiği fotoğraf, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde elindeki silahla çektirdiği fotoğrafın doğru fotoğraflar olmadığını, milletvekilliği ile bağdaşır fotoğraflar olmadığını, açılacak soruşturmanın yürüyebilmesi açısından, bu dosyaya özel olarak dokunulmazlık kaldırılması noktasında ‘evet’ oyu kullanacağız. Daha sonra da yargılamayı takip edeceğiz.

 

/Umut Gazetesi/

İlginizi çekebilir