CHP’li Gürsel Tekin’in HDP açıklamasına tepki gösteren İyi Parti Yozgat İl Başkanı istifa etti

İyi Parti Yozgat İl Başkanı, Gürsel Tekin’in HDP’ye bakan verilebileceğine yönelik açıklamasına tepki göstererek görevinden istifa etti.

Benzer haberler

Hollanda Parlamentosu karar aldı: Kavala ve Demirtaş serbest…

DEM Parti seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere toplandı

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in “HDP’den de bakan çıkabileceği” şeklindeki açıklaması İyi Parti’de istifa getirdi. İyi Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, Tekin’in açıklamasına tepki göstererek görevinden ayrıldı.

Partisine istifa dilekçesini sunan Özışık, “Başkan yardımcılığı yapmış bir kişinin sözleri tüzel kişiliği kapsar” diyerek CHP’li Tekin’in HDP açıklamasını hedef aldı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, konuk olduğu bir programda, “İktidar olursanız HDP’ye bakanlık verecek misiniz?” şeklinde gelen bir soruya “HDP’li başkana elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel başkanlar dahil. ‘Sayın başkanım söz hakkı istiyorum’ Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz… O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı. Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine. Elbette HDP’ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir” diye cevap vermişti.

/ t24 /

İlginizi çekebilir