CHP’li Çelik: Tüm eleştirileri aldık, ikinci tura ona göre hazırlandık

CHP Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için açıklama yaptı. Çelik, tüm eleştirileri aldıklarını söyleyerek ikinci tura ona göre hazırlandıklarını söyledi.

CHP’de Onursal Adıgüzel’in yerine atanan Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, ikinci tur seçimleriyle ilgili açıklama yaptı. Çelik, ikinci turda sandık güvenliği ile ilgili de açıklama yaptı.

Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bu süreçte dünyanın dört bir tarafından bize katkı koymak için arayan vatandaşlarımızın eleştiri ve önerilerini aldık. Sürecin iyileştirilmesinde bu eleştiri ve önerilerden faydalandık. Siber güvenlik tarafında da faydalanmaya devam ediyoruz. Ekip arkadaşlarımızla gerekli incelemeleri yaptık. Başında bulunduğum BİTEM 2010 yılında kurulmuştur. 8 seçim ve referandumu yaşamış tecrübeye sahip bir kadrodur. CHP Net ve CHP İnternet adını verdiğimiz bilişim sistemleri, seçim sonuç sistemi ile seçimin bilişim sistemlerinin yönetilmesi ve mobil uygulamalarımız ile seçim günü sağlam veri akışını sağlamaktadır.

Seçim güvenliği için üç aşamalı plan yaptık. Bu aşamalar seçim öncesi, seçim süresi ve seçim sonrası olarak değerlendirilebilir.

 

/ANKA/

İlginizi çekebilir