CHP’li Başarır: Süleyman Soylu çok özel yargılanacak

CHP’li Ali Mahir Başarır, “Bir kişi özel yargılanacak. Kim o? Süleyman Soylu. Söz veriyorum Soylu çok özel yargılanacak” dedi.

Yargıtay’ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezalarını onamasının yankıları sürüyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla İstanbul’a giden milletvekilleri Kaftancıoğlu’na desteklerini açıkladı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise Cumhuriyet TV’ye dikkat çekici açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “çok özel” yargılanacağını söyledi.

Başarır, “Anayasal hakkımızdır direneceğiz, sandık isteyeceğiz. O sandığı getireceğiz ve bunları yollayacağız. Koltuktan kalktıktan sonra o pislikleri herkes görecek. Hiçbir şey gizli kalmayacak” dedi.

‘ÇOK ÖZEL YARGILANACAK’ 

Başarır’ın ifadeleri şöyle: “Bir kişi özel yargılanacak. Kim o? Süleyman Soylu. Söz veriyorum Soylu çok özel yargılanacak. O yaptıklarının, sözlerinin, tehditlerinin, İsmet İnönü’ye attığı iftiraların, Silivri Emniyet Müdürü’nün, kirli ilişkilerin, Sezgin Baran Korkmaz’ın ve o bindiği uçakların hesabını verecek.”

‘SOYLU SİYASAL BİR RÖNTGENCİDİR’ 

Soylu’nun CHP’yi dinlettiğini söyleyen CHP’li Başarır, “Soylu beni, seni, genel başkanı, insanları hukuksuz bir şekilde dinliyor. Soylu siyasal bir röntgencidir. Bizleri dinleyip takip ettiğini, evlerimizin önüne araçlar yollandığını biliyoruz. Ama yakındır Türk yargısına, bağımsız yargıya gelecek olan o onurlu hakimlere hesap verecek” ifadelerini kullandı.

 

(kn/

İlginizi çekebilir