CHP’li Altay’dan AKP’li Zengin’e: CHP, kahraman askerimizin yanındadır

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin‘in Pençe Kılıç Harekatı son derece önemli, bu konuyla alakalı olarak CHP’den bir destek ifadesi göremedim” sözlerine ilişkin olarak, “Terörle mücadelede CHP, kahraman askerimizin yanındadır. Dualarımız da onlarladır. Onların başarılı olması için bize düşen her görevi yapmaya hazırız. Aynı şekilde kahraman polisimizin de. Lütfen bunun üzerinden politika üretmeye kalkmayın” dedi. 

TBMM Genel Kurulu’nda, gündem dışı konuşmalardan sonra grup başkanvekilleri yerlerinden söz aldı.

İyi Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Pençe-Kılıç Harekatı’nda Mehmetçiğe başarılar dileyerek vatan bütünlüğü ve sınır güvenliği için gerçekleştirilen tüm operasyonları siyaset üstü gördüklerini ifade etti.

“Daha önce ‘katil’, ‘zalim’ ve ‘darbeci’ diye şeytanlaştırdığı Sisi’yle bir araya gelen Erdoğan, Rabia’yı Kahire meydanına gömmüştür”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşmesini değerlendiren Erhan Usta, “Katar’da daha önce ‘katil’, ‘zalim’ ve ‘darbeci’ diye şeytanlaştırdığı Sisi’yle bir araya gelen Erdoğan, gülerek poz vermekten çekinmemiş, Rabia’yı Kahire meydanına gömmüştür” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerini 10 yıl geriden takip ettiğini söyleyen Usta, “Erdoğan’ın devlet ciddiyetinden uzak, iş bilmez politika anlayışı, 10 yıl sonra geldiğimiz noktada Türkiye’yi Doğu Akdeniz dahil birçok siyasi alanda zora sokan ve fırsatlar kaybettiren bir ülke konumuna getirmiştir. Sırada muhtemelen Esad vardır; ‘zalim Esed’in ‘dostum Esad’a dönüşmesi an meselesidir” ifadelerini kullandı.

“Kahraman ordumuza muvaffakiyetler diliyoruz”

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, devletin bekası ve milletin huzuru için mücadele eden kahraman orduya muvaffakiyetler dilediklerini söyledi.

Karkamış’ta meydana gelen terör saldırısında öğretmen Ayşenur Alkan ve 5 yaşındaki Hasan Karataş’ın şehit olduğunu dile getiren Bülbül, “Çocuk-yaşlı, öğrenci-öğretmen demeden masum sivillere yönelik saldırılarını sürdüren terör örgütü PKK-YPG’yi lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, aziz milletimize de başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’de savaşsız bir seçim süreci olması gerektiğini düşünüyoruz”

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Karkamış ilçesinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Oluç, “Savaş ortamı, 5 yaşındaki çocukların da 80 yaşındaki yaşlıların da ölmesine yol açan bir ortamdır. Savaş, yıkım ve ölüm demektir. Savaş, yokluk, yoksulluk demektir. Savaş, insanlığa kaybettir. Savaş, acı, adaletsizlik, baskı ve zulüm demektir. İnsanlığa kaybettirirken silah tüccarlarına, uyuşturucu tacirlerine, kara paracılara, çetelere ve mafyalara kazandırır” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin altı ay içinde bir seçime gideceğine işaret eden Oluç, “Bizler Türkiye’de savaşsız bir seçim süreci olması gerektiğini düşünüyoruz, cenazesiz bir seçim süreci olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“Bu da mı market teröristlerinin bir işi?”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni bir terör örgütü icat ettiğini; bunun ‘market terörü’ olduğunu söyledi. Erdoğan’ın bu konuda ‘daha ağır yaptırımlar uygulayacağız’ dediğini hatırlatan Altay, yerel seçimlerin başında da stokçuların hedef alındığını dile getirdi. Altay, “Sayın Erdoğan’a soruyorum; süt, mahallede satılan bir şey, fiyatı 4 kat arttı. Market teröründen mi oldu? GÜBRETAŞ yüzde 400 fiyat artırdı. Bu da mı market teröristlerinin bir işi?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin el sıkışmasını değerlendiren Altay, “İki eline almış Sisi’nin elini, güzel bir tablo. Erdoğan, Bay Kemal bunu sana kaç sene önce söyledi. Bu çelişikleri Meclis’e açıklaması lazım. Erdoğan bir iki ay öncesine kadar Meclis’e ve millete ‘Sisi şöyledir, böyledir’ dedi. Şimdi Sisi ile kanka oluyor. Sen, Meclis’i ve milleti Sisi’ye düşman yapıyorsun, sonra sen kanka oluyorsun” ifadelerini kullandı.

“Sizin siyaseten değiştirdiğiniz fikirleriniz yok mu?”

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, grup başkanvekilliği görevini yeniden devralmasının ardından ilk kez katıldığı toplantıda, İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısına değindi. Zengin, “Buna bir cevap vermek gerekiyordu. Bu manada Pençe Kılıç Harekatı son derece önemli. Bu konuyla alakalı olarak CHP’den bir destek ifadesi göremedim” ifadelerini kullandı. Bu olaylar karşısında birlik olunması gerektiğini ancak bu birlikteliğin hakiki bir birliktelik olması gerektiğini ifade eden Zengin, Türkiye’nin mücadelesini sürdüreceğini kaydetti.

Türkiye’nin Mısır’la alakalı itirazlarının doğru olduğunu söyleyen Zengin, “Türkiye bir darbeyi mi savunacaktı?” diye sordu. Türkiye’de de bir darbe girişiminde bulunulduğunu hatırlatan Zengin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı itirazların son derece yerinde olduğunu belirtti.

Özlem Zengin, şunları kaydetti:

“Üzerinden 9 yıl geçti. Dünyada farklı durumlar, farklı şartlar oluştu. Sizin siyaseten değiştirdiğiniz fikirleriniz yok mu? Ben görüyorum. Çok tabiidir. Şartlar değiştiğinde, konu değiştiğinde hiç kimseyle kanka olmuyorsunuz ama sadece bir selam veriyorsunuz. Yeni oluşan şartlar gereği yapmanız gerekeni yapıyorsunuz. Bu dünya siyasetinin, büyük bir ülke yönetmenin gereğidir.”

Bunun üzerine yerinden söz alan Altay, “Terörle mücadelede CHP, kahraman askerimizin yanındadır. Dualarımız da onlarladır. Onların başarılı olması için bize düşen her görevi yapmaya hazırız. Aynı şekilde kahraman polisimizin de. Lütfen bunun üzerinden politika üretmeye kalkmayın” ifadelerini kullandı. 

 

/Ajans/

İlginizi çekebilir