CHP Diyarbakır’ın ‘kayyum’ itirazına mahkemeden ret kararı geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanlığına kayyum atamasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, mahkeme, parti avukatının kayyum kararının iptaliyle ilgili yaptığı itirazı değerlendirdi, talebi reddetti.

CHP Diyarbakır İl Başkanlığına geçtiğimiz ay kayyum atandı. İl Başkanı Gönül Özel’in görevden alınması ve kongre yapılması için imza toplayan CHP’liler dava açmıştı. Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’nce görülen davada, CHP Diyarbakır İl Başkanlığına Canan Tanış, Behçet Gezer, Muzaffer Değer, Mehmet Beşir İpekçi, Devrim Budak ve Süleyman Berberoğlu kayyum olarak atandı. Bu kararın ardından CHP avukatlarından Çağlar Çağlayan, mahkemenin verdiği ek kararın kaldırılması için itirazda bulunmuştu. Mahkeme heyeti Çağlayan’ın itirazını değerlendirerek kararını verdi.

3 Ağustos tarihinde itirazı değerlendiren mahkeme heyeti, kayyum heyetinden Behçet Gezer tarafından 20.07.2022 tarihli tedbir talepli dilekçe verildiğini, CHP vekilinin 21.07.2022 tarihli dilekçesi ile tedbire itiraz ettiği ifade edildi.

Mahkemeden karar

Anakara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na eski il başkanı Muzaffer Değer’i, kayyum üyeliklerine de Behçet Gezer, Mehmet Beşir İpekçi, Devrim Budak ve Süleyman Berberoğlu’nu atadı. Kararda, kayyum yönetiminin yasal sürede kongre kararı alması istendi. Kayyum atanmasına giden süreç 16 Şubat 2020’de yapılan il kongresinde başlamıştı. Olağanüstü kongre kararı alınmamasının ardından Özel’in görevden alınması için imza toplayan delegeler tarafından dava açılmıştı. Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, davanın üçüncü duruşmasında İl Başkanlığı’na kayyum atanmasına karar verdi.

Mahkeme, kayyum olarak atanan yönetime en kısa sürede genel kurul çağrısı yapmaları için yetki ve izin verilmesini de kararlaştırdı.

Kaynak: Tigrishaber

 

İlginizi çekebilir