Cezaevindeki oğlunu HDP’nin önünde arıyor

HDP Amed İl Örgütü binası önünde bekletilen Remziye Akkoyun’un “dağa kaçırıldığını” iddia ettiği oğlu Azad Akkoyun’un tutuklu olduğu ve “adil yargılanma” talebiyle 8 gündür açlık grevinde olduğu öğrenildi. 
Türkiye İçişleri Bakanlığı ve emniyet tarafından “çocuklarının dağa kaçırıldığı” iddiasıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü binası önüne yönlendirilen kişilerden bazılarının bekleyişi sürüyor. Remziye Akkoyun da parti binası önünde bekleyen isimlerden birisi. Akkoyun, daha önce Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan oğlu Mecrun Akkoyun’un intiharıyla gündeme gelmişti. Oğlu, annesinin televizyonda çıkan görüntüleri karşısında intihar girişiminde bulunmuştu.
TUTUKLU OLDUĞUNU BİLİYORDU
Oğlunun intiharına rağmen HDP binası önüne gelip gitmeyi sürdüren Remziye Akkoyun, 2015’te PKK’ye katılan oğlu Azad Akkoyun’un kaçırıldığını iddia ediyor. Ancak oğlu Azad’ın 2020 yılında Federe Kürdistan Bölgesi’nin Metîna alanında yaralı olarak yakalandığı ve şu an Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevinde olduğu öğrenildi.
8 GÜNDÜR ÖLÜM ORUCUNDA
Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan Azad’ın ağabeyi Mahsun Akkoyun, kardeşinin yargılandığı davada 33 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldığını ve 8 gündür “adil yargılanma” talebiyle ölüm orucunda olduğunu aktardı. Kardeşiyle 28 Aralık’ta görüştüğünü belirten Akkoyun, “33 kez müebbet hapis cezası vermişler. Ancak Türkiye sınırları içinde yakalanmadığı için bu kadar ceza veremezler. ‘Devletin birliği ve bütünlüğünü ortadan kaldırmak’ suçlamasıyla ceza vermişler. Türkiye’de değil, nasıl Türkiye’nin bütünlüğünü ortadan kaldıracak? Buna karşı ölüm orucunda” diye sordu.
‘ANNEMİ KANDIRIYORLAR’  
Akkoyun, annesinin oğlu Azad’ın cezaevinde olduğunu bilmesine rağmen HDP binası önünde bekletildiğine işaret etti. Akkoyun, annesinin “oğlunu sana vereceğiz” sözleriyle kandırıldığını belirterek, şunları söyledi: “Ancak bize de suç işlediğini ve cezasını çekmesi gerektiğini söylüyorlar. Annemi nasıl kandırılıyorlar bilmiyorum, kendisini ikna da edemiyoruz. Anneme engel olduğumuzda ise polisler bizi tehdit ediyor. ‘Anneniz şikayetçi olursa tutuklanırsınız’ şeklinde tehdit ediyorlar” diye konuştu.
Akkoyun, ölüm orucundaki kardeşinin durumundan kaygı duyduğunu ifade etti. Akkoyun, şöyle devam etti: “Devletin kanunlara uymasını istiyoruz. Kardeşim Azad iradeli birisi. Bir şeye başladığında sonuç alana kadar sürdürür. Bundan kaynaklı korkuyoruz. Her şeyi göze almış. Zayıflamıştı. Su içemiyordu. Sonuna kadar direneceğini söylüyordu.”
Mezopotamya Ajansı / Mahmut Altıntaş
İlginizi çekebilir