CENTCOM: Nisan ayında Irak ve Suriye’de 13 IŞİD’li öldürüldü

CENTCOM, Irak’ta Peşmerge’yi desteklemeye devam edeceklerini; Suriye’de ise SDG’ye güvendiklerini kaydetti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), nisan ayında yerel müttefikleriyle birlikte Suriye ve Irak’ta IŞİD’e karşı gerçekleştirdikleri ortak operasyonlarda 13 IŞİD’linin öldürüldüğünü açıkladı.

CENTCOM, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu operasyonlarda 28 IŞİD’linin de tutuklandığını duyurdu.

Nisan’da yerel güçlerle Irak’ta 25 operasyon yapılırken bu operasyonlarda 9 IŞİD’li öldürüldü, 7 IŞİD’li ise yakalandı.

CENTCOM, Suriye’de ise 10’u ortak olmak üzere 11 operasyon gerçekleştirdi. Bu operasyonlarda 4 IŞİD’li öldürülürken 21’i yakalandı.

“Yerel ortaklarımızın yeteneklerini geliştirmeye devam edeceğiz”

IŞİD’in kalıcı yenilgiye uğratılması için operasyonlarına devam edeceklerini kaydeden CENTCOM, IŞİD’in yeniden dirilmesini engellemek amacıyla yerel ortaklarının yeteneklerinin geliştirmeye devam edeceklerini belirtti.

Ramazan ayında geçen yıla kıyasla IŞİD’in saldırılarında kayda değer bir azalma olduğuna dikkat çeken ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, bunu, ortaklarının artan operasyonlarına bağladı.

Peşmerge

CENTCOM  açıklamasında “Irak’ta IŞİD’e karşı ortak mücadele öncülük eden Kürt Peşmergesi de dahil Irak Güvenlik Güçleri’ni” desteklemeye devam edecekleri vurgulandı.

SDG

Açıklamada ayrıca, “CENTCOM, Suriye’de IŞİD’le mücadelde büyük ölçüde ortağımız olan Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) güveniyor” ifadelerine yer verildi.

IŞİD’le mücadelede kararlılıklarını vurgulayan CENTCOM Komutanı General Michael Erik Kurilla, “CENTCOM, IŞİD’in kalıcı yenilgiye uğratılmasında kararlıdır” ifadelerine yer verdi.

/rd/
İlginizi çekebilir