Cengiz Çandar: Protokol Kürtleri rahatsız eder

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu arasında imzalanan protokolün Kürtleri rahatsız edeceğini ifade etti.

Amida Haber’de yer alan habere göre, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimlere dört gün kala Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile imzaladığı protokolde yer alan “kayyum ve mülteciler” ile ilgili maddeler Kürt illerinde rahatsızlığa neden oldu.

YSP Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, yaptığı açıklamada, protokolde yer alan kayyumlarla ilgili maddenin “kayyumların devamı” şeklinde yorumlanmaması gerektiğini belirtti.

Çandar, “Kayyumlar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kararı ile atandı. Kılıçdaroğlu kendisi için yoruma gidecek bir şekilde. ‘Yargı kararı yok dolayısıyla bu kayyum atamaları yargı kararı sonucu değildir’ diyebilir. Ben bütün protokolden hoşlanmış değilim, beğenmedim” şeklinde konuştu.

Çandar, Özdağ ile yapılan anlaşmanın Kürt oylarında bir düşüşe neden olup olmayacağı sorusuna ise, şu yanıtı verdi:

“İkinci turda Kürt oylarında düşüşe neden olur mu, bunu kestirmem çok zor. Kürtler eğer stratejik oy verecekse, düşüş olmaması icap eder. Ama bu protokol Kürtleri rahatsız eder mi eder.”

İlginizi çekebilir