Cenevre’de Azınlıklar Forumu: Rojava’dan Kürtler de katıldı

Birleşmiş Milletler’in Cenevre’deki binasında her yıl düzenlenen “Azınlıklar Forumu’ bu yıl da gerçekleştiriliyor.

Foruma bir dizi Kürt şahsiyeti de katılıyor. Foruma katılan Kürt avukat Hisên Naso, „Amacımız, Kürt bireyler olarak, örgütler olarak halkımızın acılarını, parti ve devlet temsilcilerine iletebilmektir. Türk devletinin faşist politikasını tüm dünyanın gözü önünde teşhir etmek istiyoruz” dedi.

Forumla eş zamanlı olarak Türkiye’nin tehdit ve saldırıları altındaki Rojava’daki insan hakları durumu da bir panelde masaya yatırıldı.

Rojava’dan Kürt şahsiyetler, örgüt ve kurumların katıldığı panele Kürtler büyük ilgi gösterdi.

Avukat Hisên Naso, “Cenevre’deki Birleşmiş Milletler merkezinde düzenlenen azınlık gruplarının yıllık toplantısına Kürt hukuk kuruluşları ve bireyleri olarak katılıyoruz.  Amacımız halkımızın çektiği acıları parti, devlet ve uluslararası örgüt temsilcilerine iletmektir. Türk devletinin faşist politikalarını dünyanın gözü önünde teşhir edebiliriz” diye konuştu.

Foruma Rojava’dan katılan yardım kuruluşu Hevdesti’nin İcra Müdürü İzedin Salih de, „Bu forum, dünyanın her yerindeki azınlıkların haklarını talep etmeleri için bir fırsattır. Bugün burada Kürtlerin, Ezidilerin ve Kuzeydoğu Suriye’deki diğer azınlıkların sorunlarına dikkat çekmek için bulunuyoruz“ dedi.

Aktivist Nidal Çiçek ise; “Bu forumu, Rojava’daki demografik yapının nasıl değiştirildiğini göstermemiz için bir fırsat olarak görüyorum” dedi.

Foruma yurtdışındaki Kürt şahsiyet ve örgütlerin yanı sıra Rojava’dan da çok sayıda kurum ve kuruluş katılıyor.

 

/rûdaw/

İlginizi çekebilir