Çavuşoğlu’ndan Suriye’ye operasyon açıklaması: Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Nikaragua Dışişleri Bakanı Denis Moncada Colindres ile Dışişleri Bakanlığı’nda görüştü.

Suriye’de Türk ve Türkiye destekli milislere yönelik son dönemde gerçekleşen saldırılara ilşkin konuşan Çavuşoğlu, saldırılarda Rusya ve ABD’nin de sorumluluğunun olduğunu söyledi.

“ABD ve Rusya sözlerinde durmadı”

ABD ve Rusya’nın sözünde durmadığını savunan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

Benzer haberler

“Biz Fırat Kalkanı Harekatı’nı başlattıktan sonra da diğer Suriye’nin kuzey doğu bölgesindeki harekatlarımızda da Amerika ve Rusya’yla bir mutabakata varmıştık. Her iki ülke de bu bölgedeki YPG’yi en az 30 kilometre güneye çıkaracaklardı.

Bu sözler maalesef tutulmadı. Dolayısıyla son yapılan saldırılarda, bu bölgede sivillere yönelik ve bize yönelik saldırılarda da Rusya’nın da ABD’nin de sorumluluğu var. Çünkü sözlerinde durmadılar. Şimdi bunlar sözlerinde durmadığına göre, YPGliler burada olduğuna göre ve saldırılarını artırdığına göre bizim de yapmamız gereken, kendi göbeğimizi kendimiz kesmektir. Biz de gerekeni yapacağız, bu bölgelerden YPG’nin temizlenmesi için ne gerekiyorsa yapacağız.

Şimdi ABD açıklama yapıyor, müttefikimize Suriye’den gelen saldırıları kınıyoruz diyor. Peki bu silahları kim veriyor, kim eğitiyor bunları? Sen eğitiyorsun, sen silah veriyorsun. Sonra da göstermelik bir kınama açıklaması yapıyorsun. Burada samimiyetsizlik apaçık ortadadır.”

/Ajans/

İlginizi çekebilir