Çavuşoğlu’ndan ‘Suriyeliler ucuz iş gücü itirafı: Babam çoban bulamıyor

„Suriyelilerin tamamını göndereceğiz dersek bu doğru olmaz. Bazı işlerde istihdama ihtiyaç var“ diyen Türk Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, kendi ailesinden örnek verdi: „Benim babamın koyunları var, çoban bulamıyorum diyor.“

avuşoğlu, Türkiye’deki mültecilerin tamamının gönderilmesinin mümkün olmadığını, çünkü ‘istihdamda’ ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Tarım, sanayi gibi pek çok alanda Suriyelilerin istihdamına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Habertürk’e konuşan Çavuşoğlu; göçmenlerin güvenli şekilde dönmesi için, altyapı hazırlanması, uluslararası toplumun verebileceği destekler, can güvenliği teminatı gibi etkenler olduğunu dile getirdi.

Suriyeli göçmenlerin Suriye hükümetiyle işbirliğiyle gönderileceğini belirten Çavuşoğlu şunları söyledi: “Afganlıların önemli kısmını geri gönderdik. Çalışmayı İçişleri Bakanlığı yapıyor biz de Dışişleri Bakanlığı olarak Afganistan’la işbirliği yapıyoruz. Pakistan’la da bir geri kabul anlaşması imzalamak için müzakere ediyoruz.”

Benzer haberler

 

‘BABAM ÇOBAN BULAMIYOR’

Çavuşoğlu göçmenlerin tamamını geri göndermenin mümkün olmadığını ise şu sözlerle dile getirdi: “Tamamını, yüzde 100 göndereceğiz dersek doğru olmaz. Şu anda Türkiye’de tarım sektörü, sanayide, hallerde istihdama ihtiyaç var. Benim babamın koyunları var mesela çoban bulamıyorum diye söyleniyor. Şu anda iş gücüne ihtiyaç var.”

 

/krn/

İlginizi çekebilir