Çavuşoğlu: Suriye’de kalıcı bir istikrar ve barış için uzlaşının şart olduğunu söyledik

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Suriye’de muhalefet Türkiye’ye güveniyor, hiç yarı yolda bırakmadık ama Suriye’de kalıcı bir istikrar ve barış için uzlaşının şart olduğunu söyledik“ dedi.

Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçen hafta yaptığı açıklamaların Suriye’nin muhalif gruplarca kontrol edilen bölgelerinde protestolara sebep olmasının ardından Şam ve muhaliflerin „barıştırılması“ değil, „uzlaştırılması“ ifadesini kullandığını belirtti.

Çavuşoğlu açıklamalarıyla ilgili olarak, „Barıştırma‘ değil de ‚uzlaştırma‘ kelimesini kulandım. Sadece Suriye değil Türkiye içinde bu işi kızıştırmak isteyenler sözlerimizi çarpıttı“ ifadelerini kullandı.

Benzer haberler

Hamas Katar’dan taşınmaya hazırlanıyor

Trump davasının görüldüğü mahkemenin önünde kendini yakan…

Dışişleri Bakanı, „Bunu çarpıtmak isteyenler çarpıtabilir. Çarpıtanların kim olduğunu biliyoruz. Bayrağımıza el uzatanların elleri kırılır. Biz her zaman söylediğimizi söyledik, kim nasıl yorumlarsa…“ diye konuştu.

„Suriye’de kalıcı barışın olması için gereken adımların atılması gerektiğini söyledik“ diyen Çavuşoğlu, „Rejim siyasi çözüme inanmıyor, askeri çözüme inanıyor. Kalıcı bir çözüm siyasi çözümdür“ dedi.

 

/Ajans/

İlginizi çekebilir