Çavuşoğlu: Suriye dışişleri bakanıyla Şubat ayı başında bir görüşme söz konusu olabilir

Çavuşoğlu, Türkiye-Rusya-Suriye dışişleri bakanlarının görüşmesi konusunda henüz netleşen bir tarih olmadığını söyleyerek “Şubat ayı başında bir görüşme söz konusu olabilir“ dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ruanda’da mevkidaşı Vincent Biruta ile görüşmesinin ardından başkent Kigali’de ortak basın toplantısında konuştu.

Çavuşoğlu, mevkidaşıyla yaptığı toplantıda Türkiye ile Ruanda arasındaki ikili ilişkiler, ekonomi, yatırım, enerji, savunma sanayisi, kültür ve eğitim olmak üzere birçok alandaki ilişkileri ele aldıklarını belirtti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, Türkiye ve BM arabuluculuğunda imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşması’na dair şunları söyledi:

„Tahıl anlaşması bizim BM ile birlikte arabuluculuğunu yaptığımız anlaşma. Bu anlaşma sayesinde 17 milyon tondan fazla tahıl dünya piyasalarına erişim hakkı kazandı. 5 milyon ton tahıl doğrudan Sahra Altı Afrika ülkelerine gönderildi. Tahılın yüzde 60’ından daha fazlası düşük ve orta gelirli ülkelere gitti, bu aslında bizim önceliğimizdi.”

Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrika ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Şubat ayı başında Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat’la Rusya’da bir araya gelebileceklerini söyledi:

“Önümüzdeki hafta için bazı tarih tekliflerinin geldiğini, bizim programımıza uymadığını, yeni tarih önerileri üzerine çalıştığımız söyledik. Henüz netleşen bir tarih yok ama bu üçlü görüşmeyi en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Belki Şubat ayının başında olabilir. Bazı tarih önerilerimiz oldu bizim Rusya’ya, üzerinde çalışıyoruz. Bahsedilen gelecek hafta tarih önerileri yazıldı çizildi, bunlar doğru değil. Ama üçlü görüşmeyi önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğiz bu da bir gerçek.”

/BBC/

İlginizi çekebilir