Çavuşoğlu: Suriye Dışişleri Bakanı ile görüştüm

Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 13. Büyükelçiler Konferansı’nda konuştu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu Suriye ile temas sorusuna cevap verdi. Çavuşoğlu, “Suriye’nin bölünmesini engellemek için Suriye’de güçlü bir yönetimin olması lazım. Topraklarının her köşesine hakim olabilecek irade ancak birlik beraberlikle olur.” dedi.

Çavuşoğlu Suriye ile görüşmelerde son olarak Belgrad’da Bağlantısızlar Hareketi toplantısında diğer bakanlar ile görüşürken anlık olarak Suriye Dışişleri Bakanı ile de ayaküstü görüştüğünü ifade etti.

Çavuşoğlu şunları ifadelere yer verdi:

Benzer haberler

Amerika, Filistin’in Birleşmiş Milletler’e tam…

Kenya’da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı…

” Uzun zamandır Putin ve Rus yetkililer ” sizi Rejimle görüştürelim” dediler. Bir ara istihbaratlar arasında bir görüşme olmuştu. Şimdi tekrar başladı. Bu görüşmelerde önemli konular ele alınıyor. Belgrad’da diğer bakanlarla sohbet ederken Suriye Dışişleri Bakanıyla kısa bir sohbetim oldu. Teröristlerin temizlenmesi lazım. Muhalif olan Suriyelilerle Rejim arasında bir barışın gerekli olduğunu ve Türkiye olarak destek vereceğimizi her zaman söylüyoruz. Bölücü terör örgütlerine karşı verilecek mücadeleyi de biz destekleriz. Suriye topraklarında gözümüz yok. Ama Suriye’de birlik beraberlik olmazsa Suriye bölünebilir. Bunu engelleyebilmek için Suriye’de güçlü bir yönetim lazım. Onun dışında herhangi bir temas olmadı.”

Üçlü zirve 26 Ağustos’ta

Çavuşoğlu, ”İsveç ve Finlandiya’dan bu yönde atılan bir adım görmedik. Açıklamalar var ama biz sürekli somut adımlar görmek istediğimizin altını çiziyoruz. Bizim için bir zaman baskısı yok. NATO üyesi olmak isteyen ülkeler bunlar. Türkiye, İsveç ve Finlandiya 26 Ağustos’ta ortak mutabakat toplantısı gerçekleştirecek.” dedi…

 

/Ajans/

 

İlginizi çekebilir