Bursa’da yangın: 8’i çocuk toplam 9 Suriyeli hayatını kaybetti

Bursa’da geçici koruma kapsamında ikamet eden Suriyeli ailenin kaldığı evde çıkan yangında yaşları 1 ile 11 arasında değişen 8 çocuk ile bir anne hayatını kaybetti.

Yangının çıkış sebebinin soba olması ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi.

Yangının çıktığı evde incelemelerde bulunan Bursa Valisi Yakup Canbolat, dört katlı binanın dükkanların üstündeki ilk katında saat 23.52’de itfaiyeye yangın ihbarının geldiğini belirtti.

Benzer haberler

Amerika, Filistin’in Birleşmiş Milletler’e tam…

Kenya’da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı…

“İtfaiye ekiplerimiz hemen bölgeye intikal etti ve yangını söndürmeye çalıştı ama maalesef ki yangın söndürüldükten sonra içerideki tablo üzücü. Bizleri hakikaten üzdü. İçeride 9 ceset var” dedi. “Hayatını kaybedenlerin 8’i çocuk, biri anne” diyen vali, “8 çocuktan 6’sı buradaki aileye ait, ikisinin ise yeğenleri olduğunu tespit ettik. Baba dışarıda. Baba gelip yangına müdahale ederken dumandan etkileniyor. Daha sonra 112 ekiplerimiz onu devlet hastanesine kaldırmış. Sağlık durumu iyi. İçerideki yangında maalesef 9 Suriye kökenli insanımızı kaybettik. Ayrıca en üst katta oturan yine bir anne, baba ve çocuk, Suriye kökenli insanlarımız dumandan etkilenmiş. Onlar da 112 marifetiyle Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Genel sağlık durumları iyi gözüküyor” açıklamasında bulundu.

Bölgeye gelerek yetkililerden bilgi alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da gazetecilere yaptığı açıklamada, yangın nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

/euronews/

İlginizi çekebilir