Buldan: Özdağ’ın ne dediğine bakmıyoruz; Kılıçdaroğlu’nun söylediklerine bakıyoruz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yetkililerinin katılımıyla Diyarbakır’da bugün bir basın toplantısı düzenlendi.

VOA Türkçe’den Mahmut Bozarslan‘ın haberine göre toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP ile 7 maddeli bir protokol imzalayarak Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile ilgili, “Ümit Özdağ’ın ne dediğine bakmıyoruz. Kılıçdaroğlu’nun söylediklerine ve verdiği sözlere bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Buldan ayrıca, „Umutsuzluk ve karamsarlığa kapılmayın. Türkiye halkaları Erdoğan’dan güçlüdür. Onu gönderebilirler“ diyerek herkesi sandık başına gitmeye çağırdı. Buldan, „Birinci turdaki kararlığımız yine gösterelim. Erdoğan seçilirse Türkiye nefessiz kalır“ dedi.

Benzer haberler

Asrın Hukuk Bürosu’nun X hesabı erişime engellendi

İngiltere Kralı 3. Charles, göçmenlerin Ruanda’ya…

HDP Eş Genel Başkanı „Rejimi ve sistemi oyladığımızı farkında olmamız gerekiyor. İkinci turun faşizm ve demokrasi arasında bir referandum olduğunu görmenin altını çizmek istiyorum. Mesele Millet İttifakı değil, Kılıçdaroğlu değil, mesela gelecektir“ diye konuştu.

„Tercihimizi Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanacağız“

Yerine Kayyum atanan HDP Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk de seçmenlere seslenerek, “Biz tercihimizi Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanacağız. Sandığa gitmezseniz Erdoğan’ın değirmenine su taşımış olursunuz“ dedi. Tercihlerini demokrasiden yana kullanacaklarını vurgulayan Türk, „Mücadele şahıslar için değil, halkımızın özgürlük ve demokrasiye kavuşması için. Kılıçdaroğlu seçilse bile birçok talep gündeme gelecek. Mücadele sürecek. Ya faşizme destek vereceğiz ya da halkımıza nefes aldıracak tercihte bulunacağız“ diye konuştu.

 

/voa/

İlginizi çekebilir