Buldan: Halk AKP’yi iktidardan indirmek için 4 gözle seçimleri bekliyor

dıyaman’da halk buluşmasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, halkın AKP-MHP’den bıktığını belirterek, “Halk AKP ve MHP’yi iktidardan indirmek için seçimleri 4 gözle bekliyor” dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adıyaman İl Örgütü, Eş Genel Başkan Pervin Buldan’ın katılımıyla halk buluşmasında düzenledi. Kentte bulunan bir düğün salonunda gerçekleşen buluşmaya, HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ömer Öcalan, HDP Antep Milletvekilli Mahmut Toğrul, HDP önceki dönem Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, kentte bulunan demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Buluşmanın gerçekleştirildiği salona İran rejimi tarafından katledilen Jina Mahsa Amini’nin fotoğrafı ve “İran idam cumhuriyetini kınıyoruz”, “Savaşa sömürüye hukuksuzluğa karşı gezi ruhuyla direnişe”, “Karanlık gider özgürlük ve barış kalır” yazılı pankartlar asıldı.
HDP ADIYAMAN’DA BİRİNCİ PARTİ
Saygı duruşuyla başlayan buluşmada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, “HDP birinci parti olacak, başka bir çaresi yok. Esnaf ziyaretinde biz bunu net olarak gördük. Adıyaman’da HDP birinci parti olacak, bunun başka yolu yok, başka alternatifi yok. Zaten gördüğümüz biraz önce yaptığımız esnaf ziyaretinde gördüğümüz alakadan, HDP’nin birinci parti olduğu gözlerden kaçmıyor. Başta İl Örgütümüzde çalışan, emek veren ve halkımıza buluşmaları gerçekleştiren her bir arkadaşımıza sonsuz teşekkür ediyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum. Hepinizin emeğine sağlık” diye konuştu.
‘HDP SİZLERSİNİZ’
Adıyaman’ın bir HDP kenti olduğunun altını çizen Buldan, “Diliyle, kültürüyle, inançlarıyla, Türk’üyle, Kürt’üyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle, HDP’nin rengi cesareti kararlığı Adıyaman’a yansımış. Bu açık bir şekilde görülüyor. Gittiğimiz her yerde aynı alakayla, aynı ilgiyle karşılaşıyoruz. Sadece burada değil, Nusaybin’den Cizre’ye, Manisa’dan Antalya’ya, Kars’tan Hakkari’ye, Türkiye’nin her bir karış toprağında, HDP’nin eş başkanlarıyla, milletvekilleri, MYK’sıyla, her bir ferdiyle nereye giderse gitsin, büyük bir coşku, büyük bir heyecan ve teveccüh ile karşılaşıyor. İşte siz HDP’yi HDP yapanlarsınız. HDP’ye rengi de veren coşkusunu da kararlılığını da veren sizleriniz sevgili halkımız. İyi ki varsınız iyi ki buradasınız hepinize sonsuz teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
HALK SEÇİMLERİ BEKLİYOR
Türkiye’de yaşanan ekonomik krize değinen Buldan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu ilgi ve alakanın bu teveccühün elbette AKP ve MHP’den bıkmışlığı, AKP ve MHP’yi artık iktidar olarak görmek istemeyenlerin, AKP-MHP’nin bu zulmünden, zorbalığından ve insanları perişan hale getiren, açlığı, yoksulluğu, sefaleti bu ülkeye reva gören bir anlayıştan bıkıldığının çok açık bir göstergesidir. Artık Türkiye’nin her yerinde AKP ve MHP iktidarına karşı büyük bir öfke var ve onların gitmesi için iktidardan inmeleri için büyük bir kararlılık var. Halk AKP ve MHP’yi iktidardan indirmek için seçimleri 4 gözle bekliyor. Sandıkların kurulmasını bekliyor. Bunun için HDP gittiği her yerde büyük bir umut olmaya devam ediyor, büyük bir coşku ile karşılanıyor. Demokrasinin önündeki adaletin önündeki, barışın önündeki en büyük engelin AKP ve MHP iktidarı olduğunu herkes biliyor, herkes bunun farkında. İşte AKP ve MHP iktidarı da bunu bildiği için, HDP’nin umut olmaya başladığını gördüğü için, HDP’nin her yerde coşku ile karşılandığını gördüğü için çok fena panikliyor ve tedirgin oluyor. Bugün HDP’ye, Kürtlere, demokratlara, muhaliflere saldırmasının sebebi de budur. Korktukları için bugün HDP’ye bu kadar saldırıyorlar, korktukları için Kürtlere bu kadar saldırıyorlar. HDP’ye her gün operasyonlar gerçekleştiriyorlar, HDP’den korktukları için bu kadar paniklemiş durumdalar. Bizim karşımıza siyaseten çıkmıyorlar. Bizim karşımıza meydanlarda çıkmıyorlar.
KOBANE KUMPAS DAVASI
Bizim karşımıza kumpas davalarıyla çıkıyorlar, HDP’yi kapatma Kobani kumpas davası ve anti demokratik davalarla çıkıyorlar. Her bir davanın arka planında sarayın olduğunu, AKP ve MHP’nin genel başkanlarının ve onların yaverlerin olduğunu biliyoruz. Bize açılan davaların saraydan ve sarayın talimatlarıyla hazırlandığını çok iyi biliyoruz. İşte bizim karşımıza siyaseten çıkamadıkları, sözleriyle, duruşlarıyla çıkamadıkları için bu kumpas davalarla çıkıyorlar. Ama şunu bilsinler ki HDP bu düzeni değiştirecek, bu ülkeye adaleti, barışı ve demokrasiyi mutlaka getirecek. Bunun için HDP boş durmuyor, gece gündüz çalışıyor. Halkın içinde, halkın arasında çalışmaya ve mücadele etmeye ve aynı zamanda onların kumpaslarına karşı direnmeye devam ediyor. Bu kumpas davalarının tutmayacağını biliyorlar. O davaların dosyalarında hazırladıkları iddianamelerde gerçek hiçbir şeyin olmadığını onlar da biliyorlar. Biz de biliyoruz. Tek yaptığımız şey, bu ülkeye demokrasinin, kardeşliğin, barışın, adaletin hakim olmasını sağlamak. Ama onlar barıştan da korkuyorlar, demokrasiden de korkuyorlar, adaletten de kardeşlikten de korkuyorlar.”

 

/MA/

İlginizi çekebilir