Buldan: Bu ülke esas baharı Erdoğan ve AKP gidince yaşayacak

Yeşil Sol Parti, Mersin’de on binlerce kişinin katılımıyla coşkulu bir miting gerçekleştirdi. Mitinge HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, TÖP Sözcüler Kurulu Üyesi Perihan Koca, SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, Başak Demirtaş ve milletvekili adayları katıldı.
Burada konuşan Buldan, şunları söyledi:
Merhaba Mersîn, merhaba gelê me yê hêja gelê me yê ezîz û birûmet. Merhaba ji we re hûn bixêr hatin, ser seran ser çavan hatin.

Ankara görsün Mersin’deki bu görkemli buluşmayı
Merhaba sevgili halkımız; Merhaba Mersin’de yaşayan Kürtler, Türkler, Aleviler, Ermeniler, Süryaniler, Mersin’de yaşayan bütün halklarımız. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Maşallah Mersin. Bugün her zamankinden daha güzel. Görsünler Mersin’i. Ankara görsün, Ankara’daki yöneticiler görsün bu görüntüyü. Siz bugün bir kez daha tarih yazdınız. Hep birlikte 3 gün sonra Türkiye’de yeniden tarih yazacağız, Yeşil Sol’un tarihini yazacağız. Güçlü bir şekilde parlamentoya gideceğiz.
Mersin’deki bu görüntü değişim ve dönüşümün göstergesidir
Bu görüntü değişimin kaçınılmaz olduğunun görüntüsüdür. Bu görüntü artık AKP iktidarına tahammülün kalmadığının görüntüsüdür. Bu görüntü, Türkiye halklarının bu ülkede değişim ve dönüşümden yana olduğunun göstergesidir. Bu topraklarda yeni bir hikayenin yazılacağının göstergesidir. Hepinize teşekkür ediyorum bir kez daha. Bu hikaye Türk’ün, Kürt’ün hikayesi, Türkiye’de yaşayan Alevilerin, kadınların hikayesi. Bu hikaye aynı zamanda demokrasinin, barışın, kardeşliğin, refahın, huzurun hikayesi. İşte Yeşil Sol, işte partimiz, işte halkımız ve işte hikayemiz Mersin’de yazılıyor.
Yeşil Sol tıpkı Mersin gibidir; Mersin’de yaşayan bütün inançların, bütün kimliklerin, bütün kültürlerin bir arada yaşadığının göstergesidir. İşte Yeşil Sol tam da budur. HDP’den aldığımız geleneği Yeşil Sol’da sürdürüyoruz. Evet, Yeşil Sol bu ülkede barışın, kardeşliğin, huzurun ve refahın teminatıdır. Sizler bir kez daha gösterdiniz, Mersin halkı bir kez daha gösterdi. Sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum.

Nerede AKP varsa orada zulüm vardır, nerede Yeşil Sol varsa orada demokrasi, barış ve özgürlük vardır
Sevgili arkadaşlarım, sevgili halkımız; Yeşil Sol neredeyse bilin ki orada demokrasi vardır, barış vardır, kardeşlik vardır, huzur vardır. Yeşil Sol neredeyse orada birlikte ve ortak bir yaşam vardır. Şunu da bilin ki AKP-MHP neredeyse orada yalan, hırsızlık, talan vardır. Nerede bir hukuksuzluk varsa bilin ki orada AKP-MHP vardır. Nerede bir yalan varsa orada bilin ki AKP-MHP vardır. Adaletsizliklerin, zulmün, baskının, şiddetin, bütün bu ülkede yapılan kötülüklerin ve son dönemlerde miting alanlarındaki tehditlerin, hakaretlerin, parmak sallamaların, bütün bunların AKP-MHP zihniyeti olduğunu ifade etmek istiyorum. Nerede bir zulüm varsa mutlaka orada AKP zihniyeti vardır. Nerede bir kadın cinayeti varsa orada AKP zihniyeti vardır. Gençlerimizin geleceğini ve hayallerini çalan, kadınlarımızın geleceğini karartan AKP-MHP ortaklığının 14 Mayıs’ta sona ereceğinin fotoğrafıdır Mersin. Hepimize hayırlı olsun.
Bu halka verecekleri hiçbir şey kalmadı, herkese parmak sallıyorlar
Sevgili halkımız, Türkiye’nin yüzü bunlarla gülmüyor. Her gün tehdit ve hakaret eden, bütün çalışmalarımızı engellemeye çalışan, seçim meydanlarından ve televizyonlardan Türkiye halklarına parmak sallayan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Halka vadedecekleri hiçbir şey kalmadı. Yaptıkları tek şey bu ülkenin halklarına hakaret ve tehdit etmek, parmak sallamak. Onlar Mersin halkının neler yaşadığını bilmezler. Bu ülkede sefalet, açlık, yoksulluk var mı? Bunu bilmezler. Mersin halkının neler yaşadığını görmezler. Çünkü onlar Saray’ın pencerelerinden Türkiye’yi tozpembe görüyorlar. Saray’ın penceresinden Mersin halkının soğan ve patates alamadığını göremezler, bilemezler.

Bu iktidar halkın ne yaşadığını bilmiyor; tek dertleri 5’li Çetesidir, yandaşlarıdır

Size söz veriyoruz onları soğan ve patates ile göndereceğiz. Çukurova’da Mersin’de, Adana’da esnafın ve çiftçinin ne yaşadığını bunlar bilmezler. Üretimi, tarımı ve narenciyeyi bitiren bir iktidarın üreticinin, esnafın durumundan haberi yoktur. Onlar için varsa yoksa kendi koltukları, 5’li Çete’leri. Kapılarında ihale sıraları bekleyen 5’li Çete’leridir. Çiftçinin bugün mazot alamadığından haberleri yoktur, mazot alamadığı için traktörünü çalıştıramayan üretici ve çiftçiden haberleri yoktur. Millet geçinememekten, halk yoksulluktan bahsederken onlar yerli ve milli otomobilden ve yakında uzaya gidileceğinden söz ediyorlar. Sizlere söz veriyoruz; 14 Mayıs’ta onları toplu olarak uzaya göndereceğiz.


Türkiye’nin tek beka sorunu AKP ve MHP’dir

Milyonlar bu ülkede yoksuluz diyor, milyonlar bu ülkede hukuksuzluk var, açız diyor, milyonlar bu ülkede artık onların gitmesini istiyor. Ama milyonların geçinemediğinden haberleri olmadığı için dertleri sadece kendi bekalarıdır. Onlar halkın yaşadıklarını bilmedikleri için varsa yoksa bu ülkenin bekasından bahsederler. Oysa bu ülkenin en büyük beka derdi AKP ve MHP’dir. Tek dert budur. Sevgili halkımız bu ülkenin en büyük sorunu bugün AKP-MHP zihniyetidir. İşte 14 Mayıs tarihi bu açıdan kritiktir, önemlidir. Hepimizin kaderini değiştirecek olan bir seçimdir. Bu ülkede ilk kez oy kullanacak olan genç seçmenin bu değişim ve dönüşüme el vermesi gerekiyor. İlk oy çok değerlidir, çok anlamlıdır. İlk oylar mutlaka ve mutlaka Yeşil Sol’a verilmelidir. Şimdi Yeşil Sol olarak parlamentoya girmeye hazırlanıyoruz. En az 100 vekil dedik. Ama bunun için en az 4 vekilin Mersin’den çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Mersin’den 4 parlamenterimizi TBMM’ye göndermeye hazır mısınız? Burada iki vekilimiz vardı. Sevgili Fatma Kurtulan ve Sevgili Rıdvan Turan. Her iki arkadaşımız da sizlerin sesi, sözü ve iradesi oldu, sizin bütün sorunlarınızı parlamentoya taşıdı. Kadınların ve gençlerin sorunlarıyla ilgilendiler. Ama bu dönem 2 değil 4 vekil Mersin’den mutlaka parlamentoya gitme

Bu ülke esas baharı Erdoğan ve AKP gidince yaşayacak

Dün Erdoğan’ın Mersin’de yaptığı konuşmayı dinledim. Diyor ki, “Size 14 Mayıs tarihinden sonra yeni bir baharı yaşatacağız”. Biz de halkımıza diyoruz ki, esas bahar Tayyip Erdoğan’ın gidişiyle yaşanacak. Çünkü onlar bu ülkeye kara kışı yaşattılar. Bu ülke yazın sıcağında bile kara kışı yaşadı. Bu ülkeye bahar Yeşil Sol’la, 14 Mayıs’ta elde edeceğimiz büyük zafer, başarı ve kazanımla mutlaka ama mutlaka gelecektir.

Kürtler için en büyük tehdit AKP’dir, MHP’dir

Şimdi Erdoğan bugünkü konuşmasında da şunu söylüyor: “Artık Kürt kardeşlerimi hiç kimse tehdit edemez”. Seçim yaklaştı ya, Kürtlerin oyunu alabilmek için onlardan bahsetmeye başladı. Kürtler için en büyük tehdit sizsiniz. Kürtler için en büyük tehdit AKP’dir, MHP’dir. İşte bunun için bu 3 günde bile çok çalışacağız. Yeşil Sol’u her eve sokacağız. Yeşil Sol bayrağını her yerde dalgalandıracağız. Seçim günü sandık başına gittiğimizde, oy pusulasını elimize aldığımızda bir oyu Yeşil Sol’a, bir oyu Kılıçdaroğlu’na diyeceğiz. Diğer hiçbir partiyi görmeyin. Gözünüz sadece ve sadece Yeşil Sol’da olsun. Yeşil Sol’un altına mührünüzü öyle bir vurun ki, Erdoğan 50 artı 1’i rüyasında bile görmesin. Mersin halkına güveniyoruz. Mersin’deki kadınlara güveniyoruz. Mersin’deki gençlerimize güveniyoruz. Burada büyük bir başarı elde edeceğimize yürekten inanıyoruz. Hepinize başarılar diliyorum. Yolunuz ve yolumuz açık olsun diyorum. An serkeftin an serkeftin. An azadî an azadî hevalno.

İlginizi çekebilir