Buldan: Amed de Amedspor da var olmaya devam edecektir

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan,  CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu adaylığı dolasıyla kutladı. Buldan ayrıca Bahçeli’nin bugünkü konuşmasına atıfta bulunarak, “Amed yok dedi, Amedspor yok dedi. Amed vardır, var olmaya devam edecektir.  Amedspor vardır, var olmaya devam edecektir.  Amedspor gol atmaya devam edecektir” dedi.

Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Bursaspor-Amedspor maçındaki saldırılar,  faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen “Beyaz Toros” ve “Yeşil” posterlerine tepki gösterdi.

“Hafta sonu Amedspor – Bursaspor maçında örgütlü, faşist bir saldırıya ülkece tanık olduk” diyen Buldan, “Sahada ırkçı gruplar tarafından tribünlerde sergilenen resimler bu saldırının arkasında kimlerin olduğunu bizlere bir kez daha çok net olarak göstermiştir. Ben buradan Amedspor oyuncularına, yönetimine, taraftarlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Amedspor yalnız değildir” diye konuştu.

Bahçeli’nin sözleri

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin bugünkü grup toplantısında, “Bize göre Amed diye bir yer yoktur. Amedspor Kulübü diye bir şey de yok hükmündedir” sözlerini hatırlatan Buldan, şu ifadeleri kullandı:

“Hükümetin küçük ortağı bu kürsüde biraz önce yaptığı konuşmada ırkçı saldırılara, 90’ların karanlık çetelerine bir kez daha sahip çıktı. Amed yok dedi, Amedspor yok dedi. Amed vardır, var olmaya devam edecektir.  Amedspor vardır, var olmaya devam edecektir.  Amedspor gol atmaya devam edecektir. Olmayacak olanlar sizlersiniz. Bu seçimde gidecek olan sizlersiniz. Irkçı konuşmalarınızla, saldırgan tavırlarınızla ve bu zihniyetinizle gitmeye mahkumsunuz. Biz sizi göndereceğiz. 90’lı yılların karanlık ruhunu yeniden canlandırmak isteyenlere, faşizmi can suyu olarak görenlere halkımız en büyük cevabını elbette sandıklarda verecek.”

Erdoğan’a helallik yanıtı

Maraş merkezli 11 ili etkileyen depremin ardından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adıyaman’da yaptığı konuşmaya değinen Buldan, “Kendileri ifade ettiler, helallik istediler. Buradan bir kez daha söylüyorum. Bu suçun vebalini kaldıramayacaksınız. Bu halk size hakkını helal etmiyor, etmeyecek” dedi.

Buldan, “İnsanlar kaybettikleri yakınlarının cenazesini bile bulamıyorlar. Cenazeler enkazlarla birlikte kaldırılıyor. Çadır bulan soba, soba bulan yakacak, su, gıda bulamıyor. Üzerinden bir ay geçmesine rağmen bu sorunlar hâlâ devam ettiriliyor.  Gereklilik helallik istemek değil istifa etmektir” diye ekledi.

“Resmi rakamlara göre 90 bine yakın yıkılmış binaların altında on binlerce insan kalmıştır” diyen Buldan, “AFAD’ın toplam personel sayısı ise 6 bin bile değildir. Tüm personel gönderilse 15 binaya bir afet görevlisi düşüyor ki o da ekipmansız bir şekilde. Elinde bir kürek bile olmadan” şeklinde konuştu.

Depremde kaybolan çocuklar

Depremde refakatsiz kalan çocuklar hakkında da konuşan Buldan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Depremden sonra kaybolan birçok çocuğun olduğu bilinmekte. Kimliği tespit edilemeyen çocukların yurtlara teslim edildiği iddia edilen, bu çocukların akıbetinin belirsiz olduğu gerçekle de karşı karşıyayız. Hiç kimse yakınlarını kaybeden bu çocukları sahipsiz sanmasın. HDP olarak refakatsiz her bir çocuğun takipçisi olacağız.”

Kılıçdaroğlu’nun adaylığı

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu adaylığından dolayı kutlayarak, “Adaylığı hayırlı olsun. Bizim derdimiz basit hesaplar değil politik ilkeler ve halklarımıza karşı sorumluluğumuzdur” dedi.

Buldan, “Önümüzdeki günlerde cumhurbaşkanlığı aday çıkarma politikamızı gelişmelere göre bir kez daha değerlendireceğimizi tüm kamuoyuna buradan belirtmek isterim. HDP tüm siyasi mühendislik oyunlarını bozacak, kurucu bir siyaset üretecek. Üçüncü yolu daha da büyütecek, umudun ve değişimin adresi olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

/rd/

İlginizi çekebilir