Bozyel: HDP kapatıldıktan sonra sıra Kürdistani partilere gelecek

Beraberindeki heyetle HDP’yi ziyaret eden PSK lideri Bayram Bozyel, “Fikirlerimizi karşılıklı olarak belirttik, görüş alışverişinde olmamız gerektiğini söyledik. Zira HDP kapatıldıktan sonra muhtemelen sıra bize ve diğer Kürdistani partilere gelecek. Bu ihtimal, artık dün olduğundan daha fazla” dedi.

Kürdistan Sosyalist Partisi’ni (PSK) Genel Başkanı Bayram Bozyel ve beraberindeki heyet, bugün HDP’yi ziyarette bulunarak HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile bir araya geldi.

PSK’nin HDP ile görüşmesinde HDP hesaplarına bloke konulmasını ve kapatılması davasını kınayarak HDP’ye destekte bulunduğu kaydedildi.

Görüşmeye ilişkin Rûdaw’ın yayınına katılarak Hevidar Zana’nın sorularını yanıtlayan Bozyel, değerlendirmelerde bulundu.

“Kürtlerin örgütlenmesi adına bir tehlike söz konusu”

HDP’ye açılan kapatılma davasına değinen Bozyel, kendileri hakkında da dava olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti:

“PSK hakkında bildiğiniz gibi 3 yıldır kapatılma davası var ve şu anda dava dondurulmuş halde. Tecrübelerimiz göstermiştir ki bir parti hakkında dava açılmışsa sonrasında o parti herhangi bir faaliyet gösteremiyor, elleri ve ayakları bağlanıyor.

Şimdi de HDP’ye kapatılma davası açıldı, hesaplarına bloke konuldu ve AYM, seçim öncesi kapatılma davasını karara bağlayacak. Biz bunu kınıyoruz ve ‘tehlikeli girişimler’ olarak görüyoruz. Türkiye’deki demokratik kazanımlar ve Kürtlerin örgütlenmesi adına bir tehlike söz konusu.

Bu yüzden HDP’ye ziyarette bulunduk. Çünkü bu ırkçı dalga sadece HDP’yi değil, tüm Kürt ve Kürdistani örgütleri ve sivil kurumları hedef alıyor.”

“HDP kapatıldıktan sonra sıra Kürdistani partilere gelecek”

Görüşmede seçimlere dair konuşmadıklarını dile getiren Bozyel, şöyle devam etti:

“Gündemimiz seçim değildi, sadece siyasi arenaya konulan yasağı ve Kürt partilere yönelik saldırıları konuştuk.

Fikirlerimizi karşılıklı olarak belirttik, görüş alışverişinde olmamız gerektiğini söyledik. Zira HDP kapatıldıktan sonra muhtemelen sıra, bize ve diğer Kürdistani partilere gelecek. Bu ihtimal, artık dün olduğundan daha fazla.”

HDP ile seçimler için bir ittifak girişimlerinin olup olmadığına dönük soruya ise PSK lideri Bozyel, “Biz seçimlere yönelik tavrımızı henüz açıklamadık. Önümüzdeki toplantılarda bunu konuşacağız” ifadelerini kullandı.

İlginizi çekebilir