Bozdağ, İsveç’in Türkiye’ye iade ettiği Kürt mülteci Mahmut Tat için, ‘Samimiyet için başlangıç’ dedi

Türkiye Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı bir yayında İsveç’in Mahmut Tat’ı Türkiye’ye iade etmesiyle ilgili konuştu. Bozdağ, konuya ilişkin “PKK’lı teröristi iade etmesi samimiyet için bir başlangıç” dedi.

İsveç’in hakkında verdiği ‘Türkiye’ye sınır dışı’ kararı nedeniyle tutukladığı Kürt mülteci Mahmut Tat işlemlerinin ardından cuma günü Türkiye’ye iade edildi.

Başkent Stockholm’deki Arlanda Havalimanı’ndan havalanan tarifeli uçakla akşam saatlerinde İstanbul Havalimanı’na getirildi. Polislerce uçaktan alınan Tat, İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Sağlık kontrolünden geçirilen Tat’ın gece, İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü’nde gözaltında tutuldu.

İşlemlerinin tamamlanmasının ardından Tat öğle saatlerinde Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne sevk edildi. Tat daha sonra ‘PKK üyeliği’ iddiasıyla tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi.

BOZDAĞ’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İsveç’in Türkiye’ye iade ettiği tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderilen Mahmut Tat’ın iadesiyle ilgili konuştu.

Bozdağ, konuyla bir tv programında sorulan soruya, “PKK’lı teröristi iade etmesi samimiyet için bir başlangıç” ifadesini kullandı.

 

cumhuriyet.com

İlginizi çekebilir