Boris Johnson’ın ilginç “tasarruf önerisi” tepki

Britanya yaşam pahalılığı ve enerji kriziyle karşı karşıyayken Başbakan Boris Johnson’ın “10 Pound elektrik faturasından tasarruf etmek için 20 Pound’luk yeni bir su ısıtıcısı” almayı önermesi tepki çekti.

The Independent’ta yer alan habere göre,  Britanya’da beklenen enerji ve pahalılık krizine karşı hükûmetin dezavantajlı ailelere nakit yardımında bulunmasına dair çağrılar artarken, yakında görevinden ayrılacak olan Başbakan Boris Johnson’ın tasarruf önerisi tepki çekti.

Johnson, “Eğer suyun kaynaması uzun süren eski bir su ısıtıcısınız varsa bunu değiştirmeniz 20 Pound tutar. Yeni bir su ısıtıcısı alırsanız her yıl elektrik faturasından 10 Pound tasarruf edersiniz.” 

Johnson’ın tasarruf önerisine tepkilerden biri İşçi Partisi Gölge Çalışma Bakanı Bill Esterson’dan geldi. Estorson, “Tamamen koptu mu yoksa umursamıyor mu?” Dedi.

Johnson, açıklamalarına kendisinden sonra Başbakan olmak için yarışan Dışişleri Bakanı Liz Truss ya da eski Maliye Bakanı Rishi Sunak’ın beklenen nakit yardımını sunacağını söyleyerek devam etti.

İlginizi çekebilir