Bloomberg: Erdoğan yeniden inşaya hızla başlayarak 14 Mayıs’ta seçim istiyor

Bloomberg’e konuşan kaynaklar, Erdoğan ile üst düzey AKP’liler tarafından yapılan toplantıda seçim tarihinin konuşulduğunu ve masadan “14 Mayıs” kararının çıktığını söyledi.

Amerikan haber sitesi Bloomberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile üst düzey AKP yetkililerinin geçen hafta seçimleri erteleyip ertelememeyi konuştuğunu yazdı. Toplantı hakkında bilgi sahibi olan kaynaklara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AKP’nin üst düzey yetkililerinin geçen hafta yaptığı toplantıdan şu an için “14 Mayıs’la devam” kararı çıktı.

Bloomberg’ün haberine göre, Erdoğan ile üst düzey AKP üyeleri, geçen hafta depremler nedeniyle seçimlerin ertelenmesinin artılarının ve eksilerinin ele alındığı bir toplantı düzenledi.

Benzer haberler

Amerika, Filistin’in Birleşmiş Milletler’e tam…

Kenya’da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı…

Konu hakkında bilgi sahibi olduğu belirtilen kaynaklar, toplantıda seçimler için daha önceden önerilen 14 Mayıs tarihi ile devam sonucuna varıldığını söyledi. Kaynaklar, bununla birlikte, 18 Haziran tarihine dönüşün de halen masada olduğunu aktardı.

Kaynaklar, “Erdoğan’ın, yeniden inşa çabalarına hızla başlamayı ve seçim takvimine bağlı kalmayı bir güç göstergesi olarak gördüğünü” söyledi.

Haberde, Erdoğan’ın yeni seçim tarihinin ekonominin daha da kötüleştiği bir zamana denk gelmesinden de endişe ettiği ifadeleri yer aldı.

 

/krn/

İlginizi çekebilir