Birleşmiş Milletler’e Türkiye’nin Rojava’ya saldırılarını durdurun çağrısı

Suriye’de 187 Suriyeli örgüt, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını kınayarak, Türkiye’nin halka yönelik saldırılarının derhal durdurulması ve uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmesi çağrısında bulundu.

Açıklamada, ayrıca Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni (BM) Türkiye’nin son askeri saldırılarıyla ilgili olarak acil bir toplantı yapmaya ve uluslararası hukuka uygun olarak bu saldırıları durdurması ve sivilleri ve altyapıyı koruması için Türkiye’ye baskı yapmaya çağrıldı.

Uluslararası Soruşturma Komitesi’ne son askeri saldırıda işlenen “ihlalleri” soruşturması ve Suriye’nin kuzeyindeki insan hakları ihlallerine ilişkin özel bir rapor yayınlaması çağrısında bulunulan açıklamada,  Suriye’nin kuzeyinde sivillere ve altyapıya yönelik ihlallerle ilgili belgelerin toplanmasını artırmak için tek taraflı ve bağımsız bir uluslararası mekanizma kurulması istendi.

Benzer haberler

İsmailağa ‘Cübbeli’yi kovdu

Diyarbakır Barosu Başkanı Eren: Kürt halkı artık kayyım…

Örgütler, Avrupa ülkelerindeki savaş suçları birimlerini Suriye’deki uluslararası suçlarla ilgili soruşturmaları genişletmeye ve Suriye’nin tüm kuzey bölgesindeki suçları kapsamaya çağırdı.

Açıklamanın sonunda, uluslararası kuruluşlara ve insan hakları kuruluşlarına insani yardım çalışmalarını artırma ve son saldırının neden olduğu insani ihtiyacı bir an önce karşılama çağrısında bulunuldu.

 

/MA/

İlginizi çekebilir