Bilge Yılmaz: KKM bir canavara dönüştü ve Türkiye ekonomisini yutmasına çok az kaldı

Ekonomistlerden Kur Korumalı Mevduat sisteminin Türk ekonomisini nasıl zora soktuğu konusunda uyarılar gelmeye devam ediyor. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz da KKM konusunda uyarıda bulundu. KKM için “bir canavara dönüştü” benzetmesi yapan Yılmaz, “Türkiye ekonomisini yutmasına çok az kaldı. Erdoğan’a oy vermek ekonominin batmasına izin vermektir” diye ekledi.

 

Kur Korumalı Mevduat (KKM) sisteminin Türk ekonomisine zararları konusunda uyarılarda bulunan İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, “bir canavara dönüştü” benzetmesi yaptığı sistem için “Türkiye ekonomisini yutmasına çok az kaldı. Erdoğan’a oy vermek ekonominin batmasına izin vermektir” uyarısında bulundu.

Kur Korumalı Mevduat, hızla yükselen dövizi frenlemek amacıyla Aralık 2021’de uygulanmaya başlamıştı. KKM’de vade sonunda faiz ya da varsa kur farkı ödeniyor. Bütçeye ağır bir yük getirse de seçim öncesi artan döviz talebini dizginlemek isteyen iktidar ilgiyi artırmak için KKM’ye bir ayda dört yeni düzenleme getirmişti. Faiz sınırı da kaldırılmıştı.

Benzer haberler

Musk’ın Grok-1.5 yapay zekalı sohbet robotu önümüzdeki…

Ermenistan’da bankalar, Rusya’nın Mir…

Eski Merkez Bankası başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara da KKM’nin 2022’deki toplam yükünü 181.5 milyar olarak hesaplamıştı. KKM hesaplarında toplanan paranın tutarı, geçen hafta itibariyle 2,346 trilyonu buldu.

İYİ Partili Yılmaz, KKM’nin bir canavara dönüştüğünü Türkiye’yi ‘yutmasına’ az kaldığını dile getirdi. Yılmaz ayrıca KKM’nin bir servet transferi olduğunu söyledi. Twitter hesabından düşüncelerini paylaşan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: “KKM bir canavara dönüştü ve Türkiye ekonomisini yutmasına çok az kaldı! Erdoğan iktidarının kendi eliyle yarattığı bu canavarın tek hedefi sahibinin, Erdoğan’ın, siyasi ömrünü uzatmak. Bugün devlet KKM adı altında dolara yüzde 36 faiz ödüyor. Akıllara zarar bu faiz hepimizin cebinden çıkıp dar bir grubun cebine giriyor. Bu düpedüz servet transferidir! Erdoğan’a oy vermek hem bunu onaylamak hem ekonominin batmasına izin vermektir.”

Kaynak: Bold medya

İlginizi çekebilir