Beyaz Saray: Whelan’ın durumundan derin kaygı duyuyoruz

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, ABD’nin, Rusya’da tutuklu bulunan Amerikan vatandaşı Paul Whelan hakkında endişe duyduğunu, Whelan’ın durumu ya da nerede olduğu konusunda Moskova’dan bilgi alınamadığını söyledi.

Kirby, konuya ilişkin açıklamayı, ailesinin eski deniz piyadesi Paul Whelan’dan 23 Kasım’dan bu yana haber alamadıklarını ancak Whelan’ın hapishane hastanesine götürüldüğüne ilişkin duyumlar aldıklarını söylemesi üzerine yaptı.

Amerika, İngiltere, Kanada ve İrlanda pasaportlarına sahip olan Paul Whelan, 2018 yılının Aralık ayında Rusya’da gözaltına alınmış ve iki yıl sonra casusluk suçlamasından hüküm giymişti.

Benzer haberler

Di Salvegera şeşan ya dagîrkirina Efrînê de rewşa herêmê çi…

UNAMI: Kürdistan Parlamento seçimleri 10 Haziran’da…

Kirby, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Whelan’ın durumu ve nerede olduğuna ilişkin daha fazla bilgi edinmeye çalışıyoruz. Ne yazık ki nerede bulunduğuna ya da durumunun nasıl olduğuna ilişkin güncel bilgiye sahip değiliz. Bu bizi derinden kaygılandırıyor, Whelan ailesinin endişelerini paylaşıyoruz” dedi.

Kirby, Moskova’daki Amerikalı diplomatların Whelan’a neler olduğuna ilişkin ayrıntıları almak için çalıştığını kaydetti ve “Bilgi eksikliği ve Paul ile iletişimsizlik bizi derinden kaygılandırıyor” ifadesini kullandı.

 

/VOA/

İlginizi çekebilir