Beyaz Saray: Türkiye’nin geleceğine halk karar verecek

Türkiye’de Pazar günü yapılacak seçimlere ilişkin Beyaz Saray’dan açıklama geldi. Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby Türkiye’nin demokratik kurumları olduğuna dikkat çekti, ülkenin geleceğine Türk halkının karar vereceğini söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’de takdir ettikleri bir demokrasi geleneği olduğunu ve ülkenin demokratik kurumlara sahip olduğunu vurguladı.

İçişleri Bakanı ve AKP’nin milletvekili adayı Süleyman Soylu, ABD’nin seçimlere müdahale ettiğini iddia etmiş ve daha önceki bir açıklamasında 14 Mayıs seçimlerini Batı’nın darbe girişimi olarak nitelemişti.

Benzer haberler

Türkiye’den Avrupa Birliği’ne Kıbrıs tepkisi:…

Hamas silah bırakma koşulunu açıkladı

John Kirby’ye basın mensuplarıyla düzenlediği toplantıda, Türkiye’deki seçimlerin adil ve özgür olup olmayacağı konusunda, “Bazıları Erdoğan’ın otokratik eğilimleri olduğunu ve muhalefetin adayının Türkiye için daha demokratik bir gelecek sunmaya çalıştığını söylüyor. Seçimler yaklaşırken bu konuda endişeleriniz var mı?’’ sorusu yöneltildi.

Kirby, “Türkiye’nin gurur verici demokratik kurumları var ve geleceklerine karar vermeyi Türk halkına bırakacağız. Açıkçası seçimler ve adayların kendileri hakkında yorumlara kesinlikle girmiyoruz. Buna Türk halkı karar verecektir. Türkiye’de hepimizin takdir ettiği bir demokrasi geleneği var’’ yanıtını verdi.

Türk halkının kendi kararlarını verme ve bu kararlarını ifade etmelerine saygı göstereceklerini kaydeden John Kirby, “Daha önce de söylediğimiz gibi, orada (Türkiye’de) ve dünyanın her yerinde demokrasilerde elbette özgür ve adil seçimler görmek istiyoruz. Türk halkı sandığa giderken kararını kendisi verecektir. Bu konuda en uygun yaklaşım budur’’ dedi.

/VOA/

İlginizi çekebilir