Başak Demirtaş’ın adını kullanarak cezaevini arayan kadın hakkında ‘kovuşturmaya yer yok’ kararı verildi

Tutuklu Kürt siyasetçi, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’ni Başak Demirtaş’ın ismini kullanarak arayan ve kızlarının trafik kazasında ağır yaralandığını söyleyen Şükran Pardeli’nin talimat yolu ile ifadesi alındı.

Pardeli, “Hattı ben kullanmaktayım. Ancak ben Edirne Cezaevi’ni hiç aramadım. Evde annem ve çocuğumla birlikte yaşamaktayım. Edirne Cezaevi’ni kimin aradığına dair bir fikrim de yoktur. Benim Selahattin Demirtaş’la hiç ilgim yoktur. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Bu hususta söyleyeceklerim bundan ibarettir” şeklinde beyanda bulundu.

Soruşturmayı yürüten Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Pardeli hakkında, “Kişilerin huzur ve sükununu bozma suçu yönünden yapılan değerlendirmede, “Eylemlerinin bir kez yapılmasının yeterli olmadığı, eylemin ısrarla tekrarlanması” koşulunu öne sürerken, eylemin sırf kişilerin huzur ve sükununu bozma saiki ile işlenmediğini öne sürdü.

Benzer haberler

Zana’dan Orhan Doğan’a karanfil

Rojava’da yerel seçimler 30 Mayıs’ta yapılacak

Cumhuriyet Savcısı Yusuf Şahan Kırca, tüm bu nedenlerle Pardel hakkında, “kovuşturmaya yer olmadığı” kararı verdi.

NE OLMUŞTU?
Erzurum’da yaşayan ve kendisini sosyal medyada “siyasetçi” olarak tanıtan Şükran Pardeli isimli bir kadın, 31 Ekim 2022 tarihinde Edirne F Tipi Cezaevi’ni arayarak ağlamaklı ve telaşlı bir sesle Başak Demirtaş olduğunu iddia ederek Selahattin Demirtaş’la görüşmek istediğini söylemiş, bu yalanla panik yaşanmasına neden olmuştu.

/kronos/

İlginizi çekebilir