Barış Akademisyen Altıntaş: Soylu, İmamoğlu’nu korkuttu; İBB bizi işten çıkardı

Barış Akademisyeni olduğu gerekçesiyle İBB tarafından işten atılan ve ardından diğer atılan çalışanlarla oturma eylemine başlayan Veysi Altıntaş, “İBB bize dedi ki ‘Dertleri biziz, siz kendinizi sıkmayın, yanınızdayız birlikte duracağız’. Ama öyle olmadı, 4 ay sonra korktular. Soylu, İmamoğlu’nu korkuttu. Size verdiğimiz listedekileri çıkarmazsanız başınız belaya girer. Kendi çıkarı için hepimizi işten çıkardılar” ifadelerini kullandı.

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun „İBB’de çalışan 557 terörist var“ açıklamasından sonra hedef gösterilen, aralarında Barış Akademisyenleri ve KHK’lilerin de olduğu yaklaşık 150 kişi işten çıkartılmıştı.

Bunun üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) işten attığı Barış Akademisyenleri ile çalışanlar oturma eylemi başlatmıştı.

Rûdaw’ın haberine göre belediyenin Saraçhane binası önünde başlatılan süresiz oturma eylemi 37’nci gününe girdi.

‚Barış Akademisyenleri‘ bildirisine imza atmasının ardından KHK ile ihraç edilen Veysi Altıntaş, Nisan 2022’de yaptığı açıklamada 2020 yılında işe başladığı İBB iştirak şirketi BİMTAŞ’ın sözleşmeli personeli olarak çalıştığı İstanbul Planlama Ajansı’ndan çıkarıldığını açıklamıştı.

“İBB baştan beri benim Barış Akademiyeni olduğumu biliyordu”

Hem kamudaki işinden hem de İBB’den atılan Altıntaş, konuya ilişkin Rûdaw’a Kürtçe değerlendirmelerde bulundu.

Şehir plancısı Altıntaş, şunları kaydetti:

“İşten atılmamın çok fazla sebebi var. Türkiye’de Kürt olmak zor iş. Kürt’sen, bir şeyler söylüyorsan, sözün varsa başın belaya girer. 2016’da Barış Akademisyenleri olarak bir dilekçe imzaladık.

‘Kürt sorununa demokratik ve barışçıl bir çözüm bulunsun’ dedik. Bunu söyledikten sonra bu söylemler teröristlerin söylemleri dediler ve bizi üniversiteden attılar. 2017’de üniversiteden atıldım. Ardından 2 sene işsiz kaldım. 2020’de de İBB’de işe girdim.

Ben İBB’de işe girince de İBB baştan beri benim Barış Akademisyeni olduğumu biliyordu. Her şeyi biliyordu. Nitekim Barış Akademisyenleri gelip işe girsin, bizim için büyük onurdur dediler.

“Soylu, İmamoğlu’nu korkuttu; İBB hepimizi işten çıkardı”

Soylu’nun ‘İBB’de terörist var’ demesi sonrası büyük olay oldu. AKP’ye yakın medyada benim fotoğraflarımı yayınladılar. Bizi hedef yaptılar. İBB ile kavga etmek istediler ama kurban biz olduk.

Sonra İBB bize dedi ki ‘Dertleri biziz, siz kendinizi sıkmayın, yanınızdayız birlikte duracağız’. Ama öyle olmadı, 4 ay sonra korktular. Soylu, İmamoğlu’nu korkuttu. Size verdiğimiz listedekileri çıkarmazsanız başınız belaya girer. Kendi çıkarı için hepimizi işten çıkardılar.

“İşten atılanların çoğu Kürt”

İşten atılanların çoğu Kürt. Kürt olmayanlar da bir şekilde Kürtlerle olmuş. Fikren bizden uzak insanlar değiller.

Açıklamayı yapan kişinin kendisi de Türk ve Barış Akademisyeni. Ama Kürtlerle ilgili bir konu yüzünden atıldı ve hedef olarak gösterildi.

“Hukuki değil ama mecburen sizi atmak zorundayız dediler”

Bugün İBB ile dördüncü görüşme oldu. Bize evet haklısınız diyorlar. Hukuki olarak hakkınız vardı. Sizin masumiyet karinenizi çiğnedik dediler. Hukuki değil ama mecburen sizi atmak zorundayız dediler. Sizi tekrar belediyeye alamayız dediler. Size başka yerde iş bulalım dediler ama biz kabul etmedik.

CHP’den Canan Kaftancıoğlu ile görüştük. Sizi anlıyoruz ama elimizden bir şey gelmiyor dedi. HDP ise baştan beri yanımızda ve bizimle.

Hakkımız için şu an buradayız. Hakkımızı alana kadar da burada duracağız dedik.”

 

/ rd /

İlginizi çekebilir