Bakan Yanık: İmamoğlu’nun Van mitinginde HDP ile flörtleşmesine Erzurum tepki gösterecekti

AKP Osmaniye Milletvekili adayı Yanık, merkeze bağlı Çardak köyünde vatandaşlara hitabında Erzurum’da İmamoğlu’na yönelik saldırıyı değerlendirdi. 

Benzer olayların daha önce de yaşandığını belirten Yanık “Sayın İmamoğlu’nun daha önceki mitinglerinde de benzeri kargaşalar hep olur, kuralları çok dikkate almayan, kendisine göre kuralları koymaya çalışan bir tutumu var. Erzurum belli hassasiyetleri olan, Van mitinginden o işaretlerden, HDP seçmeni ile olan karşılıklı flörtleşmeden sonra Erzurum’un belli bir tepki vereceğini varsaymak ve nitekim yerel otoriteler de gerekli güvenlik tedbirlerini dikkatli şekilde almışlar” dedi.

Muhalefet partilerinin seçim vaatlerinin yapılan hizmetleri bozmak üzerine olduğunu vurgulayan Yanık, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin 20 yıldır emek emek biriktirdiği her kazanımı bozmak ve yıkmak üzerine bir siyaset inşa ediyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Buna bu millet Allah’ın izniyle izin vermeyecek. Bu millet izzetinefsini ayaklar altına almak isteyen hiç kimseye bugüne kadar müsaade etmedi, etmeyecek. Terör odaklarını arkasına alarak millete parmak sallayanlara da müsaade etmeyecek.”

/euronews/

İlginizi çekebilir