Bakan Soylu bu kez de Oy ve Ötesi’ni hedef aldı

Türkiye’nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Oy ve Ötesi Derneğin hakkında, “Sandık ve seçim kuruluna bir dernek girip müdahale edemez. Gayri kanunidir. Bunları ömrümde ilk defa görüyorum. Buna YSK müdahale etmelidir.” dedi.

Soylu, Ülke TV’de canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Soylu, sandık ve seçim kuruluna polisin bile müdahale edemeyeceğini ancak müşahit çağırırsa, güvenliği sağlamak için müdahale edebileceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

Benzer haberler

Hindistan’da halk 6 hafta sürecek genel seçimler için…

Temel Karamollaoğlu Saadet Partisi Genel Başkanlığı’nı…

“Oy ve Ötesi denilen İsveç’in Avrupa’nın desteklediği dernek dahil olmak üzere tüm yetişmiş elemanlarınızı sahaya döktünüz. Buna itirazım var benim. İlçe Seçim Kurulları, İl Seçim Kurulları ve Yüksek Seçim Kurulu buna hala bir cevap üretemediler. Sandık ve seçim kuruluna bir dernek girip müdahale edemez. Gayri kanunidir. Siyasi partiler vesayeti dışında kimse orada olamaz. Sen, buna bir derneği veya başka bir şeyi koyamazsın. Bunları ömrümde ilk defa görüyorum. Buna YSK müdahale etmelidir. Bu PKK’nın bundan yıllar önce Doğu ve Güneydoğu’da oluşturduğu seçim vesayetine benzer. Bunu çok net söylüyorum. Kimse bunu hafife almasın. Bu siyasetin ana konusudur. Ben polis olarak sandığa giremem. Ancak müşahit çağırırsa orada bir olay varsa güvenliği sağlamak için girer. Onun dışında giremez. Oraya bir dernekte giremez. Kim girer? Siyasi partiler girer. Orada siyasi partiler vesayeti vardır. Onun dışında kimse giremez oraya. Sen buna bir derneği veya başka bir şeyi koyamazsın. Göğsünde Oy ve Ötesi diye bir şey yazamaz. “

Bakan Soylu, bu derneklerin sandıklar kapatıldıktan sonra okulun içinde de olamayacaklarını ifade ederek, “Öyle bir demokratik hak yok. Anayasa ve kanun çok açıktır. Bu insanların aklını karıştırmak, kendi iradesiyle beraber oy kullanmasını önlemektir. 2022, 2023’te bu derneğe gönderilen paralar var. Dünyanın hangi demokrasisinde bu olabilir? Sana ne benim seçimimdeki olaylardan. Bunların hepsi iç içe dernekler. Böyle bir kakafoni olur mu? Bir sandığın başında 150-200 kişi olabilir mi?” değerlendirmesine bulundu.

/euronews/

İlginizi çekebilir