Bakan Nebati: Enflasyonu çözdük, asgari ücrete yıl ortasında zam yok

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyon sorununu çözdüklerini, yüksek enflasyon devresini kapattıklarını öne sürerek, bu nedenle yıl ortasında asgari ücrete herhangi bir zam yapılmaması gerektiğini söyledi.

ASGARİ ÜCRETE YILDA BİR KEZ ZAM YAPILIYOR

Habertürk ve Bloomberg HT ortak canlı yayınında açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, asgari ücrete yapılan yüzde 54’lik zammın ardından yıl içerisinde bir ara zammın gündemde olup olmadığı yönündeki soruya, ”Asgari ücrette yılda bir kere zam yapılıyor biliyorsunuz. Geçen yıl enflasyondan korumak için ara zam yapıldı. Yüzde 95’lik bir artış, enflasyonun 30 puan üzerinde. Şu anda asgari ücretliye yine bir zam yapıldı. Önümüzdeki yıl için geçinmesi için bir artış yapıldı. Enflasyonu biz çözdük” diye yanıt verdi.

YÜKSEK ENFLASYON DEVRESİNİ KAPATTIK

Yıl ortasında asgari ücrete bir zam olmaması gerektiğini öne süren Bakan Nebati, ”Bu tabii cumhurbaşkanımızın takdirinde olan bir şey. Geçen yıl yüksek enflasyon var diye zam yaptık. Yüksek enflasyon devresini kapattık” dedi. Fahiş kira artışının önüne geçmek için getirilen yüzde 25’lik kira artış sınırının kalkıp kalkmayacağı yönündeki soruya Nebati, ”Kirada yüzde 25 artış sınırı temmuz ayında bitecek. Temmuzda enflasyona göre bakacağız” dedi.

TÜİK ŞEFFAF, ÇOK DÜZGÜN İŞLER YAPIYOR

Nebati, TÜİK’in yıllık enflasyonu yüzde 64.27 olarak açıklamasının ardından TÜİK’e yönelik tepkilere, “Kurumlarımıza haksızlık yapıyoruz. TÜİK, Türkiye’nin en önemli istatistik kurumu. BDDK’sından SPK’sına kadar… Bunları el üstünde tutmalıyız. Bunlar çok düzgün işler yapan, şeffaflıktan uzak durmayan kurumlar. TÜİK’in enflasyonu açıkladığı gün bir kurum açıklama yapıyor. Bu Türkiye’ye ve TÜİK’e haksızlık. Çalışan sayısı 4 bin. Akredite olması lazım. EUROSTAT tarafından da akredite edilmiş” dedi.

Kaynak: Bold

İlginizi çekebilir