Bahçeli’den Anayasa Mahkemesi’ne tehdit: HDP davasını sulandırmayın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “AYM’nin HDP’nin talebiyle kapatılma davasını seçim sonrasına bırakacak olması adalet ilkelerine tamamıyla aykırıdır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli özetle şunları söyledi:

“AYM’NİN DAVAYI SULANDIRMASI DOĞRU DEĞİLDİR”

Anayasa Mahkemesi’nin HDP’nin talebiyle 25 Ocak 2023 tarihinde kapatılma davasının seçim sonrasında görüşülecek olması adalet ilkeleriyle tamamiyle aykırıdır. Bu neyin görüşmesi, neyin arayışıdır? Anayasa Mahkemesi şehitlerimizin dökülen kanlarını da seçim sonrası görüşecek midir? HDP kapatılmalı, kapısına kilit asılmalıdır. HDP’nin isteğiyle Anayasa Mahkemesi’nin davayı sulandırması doğru değildir.

“ADALET İLKELERİNE AYKIRIDIR”

“AYM’nin HDP’nin talebiyle kapatılma davasını seçim sonrasına bırakacak olması adalet ilkelerine tamamıyla aykırıdır. AYM, şehit kanlarını da seçim sonrasına bırakacak mıdır. HDP’nin isteğiyle AYM’nin davayı sulandırması kabul edilebilir değildir. Anayasa Mahkemesinin zamana oynama teşebbüsü terörün değirmenine su taşımaktadır.”

“THE ECONOMİST, TÜRKİYE’DEKİ SEÇİMİN KANA BULANACAĞINI SÖYLEMİŞTİR”

“Türkün ekmeğini yiyip gavurun kılıcını sallayanları Türk milleti asla affetmeyecektir. Seçim yaklaştıkça zehirli yılanlar bir bir deliklerinden çıkıyor. İngiliz The Economist dergisi Türkiye’deki seçimin kana bulanacağını söylemiştir.”

“İSVEÇ, NATO ÜYELİĞİNİN SONLANMASINA ÇANAK TUTMAKTADIR”

“Danimarkalı Rasmus Paludan isimli bir alçağın eline çakmak tutuşturup Kur’an-ı Kerim’in yakılmasını kışkırtanlar, bunu da Türkiye Büyükelçiliği önünde yaptıranlar çok sinsi ve silindir bir siyasetin tasarımcılarıdır. Kukla yakmış, kuklacılar da planlamışlardır. Kur’an-ı Kerim’in yakılması dini ve manevi hassasiyetlerimize kast eden bir saldırganlıktır. Bu saldırganlığı kınamak gerçekten yetersizdir.

Birinci ihtimal, İsveç, kriz ve kaotik bir ortamın yaratılmasıyla birlikte NATO üyeliğinin sonlanmasına, değilse bile askıya alınmasına çanak tutmaktadır. Çünkü Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına ifade özgürlüğü bahanesiyle izin veren bizzat İsveç hükümetidir.”

“NATO ÜYELİĞİ SUYA YAZILMIŞ YAZI KADAR GÜNCEL BİR KONU OMLAYA MÜSTAHAKTIR”

“Bu saatten sonra İsveç’in NATO üyeliği suya yazılmış yazı kadar güncel bir konu olmaya müstahaktır. Milliyetçi Hareket Partisi kitabımıza el uzatan, buna hizmet eden, göz yuman, ortam hazırlayan kim olursa olsun, hem bu dünyada hem de Mahkemeyi Kübra’da mutlaka hesaplaşacak, bunlara asla taviz vermeyecektir.”

NATO RESTİ

“Viking uzantıları ardına efendilerini alsa da, Türk’ün töresini, İslam’ın sancağını, mukaddesatımızın onurunu zedelemeye güç yetiremeyecektir. Türkiye’nin NATO üyeliğini tartışmaya açmak isteyenler varsa buyursun açsınlar, NATO’yla doğmadık, NATO’suz da çok şükür ölmeyiz. Kur’an-ı Kerim bir kağıttan ibaret değildir. Müşrik zihniyetlerin bunu bilmesinde, nefret objesine dönüşmüş kafalarına yerleştirmelerinde yarar vardır.”

 

/Ajans/

İlginizi çekebilir