Bahçeli: HDP kapatılmalı; Anayasa Mahkemesi neyi bekliyor?

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’ne seslendi; ”Anayasa Mahkemesi’nin hala neyi beklediğini sormayalım mı?” dedi.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şunlar:

  • LGBTİ’yi desteklemek bir hak mıdır? Yoksa bir sapkınlık mıdır? İstiklal Caddesi’nde bombayla bebek arabası devirmek, altı insanımızı katletmek bir hakkın konusu mudur? TV’lerde sabitleşmiş sözde yorumculara, aydınım diye ortalıklarda gezinen şarlatanlara bilmediğimiz hak ve hukuk zemininde katlanmak mümkün ve muteberdir?

‘HDP KAPATILSIN’

  • Terörle mücadele hakkımız milli varlığımız için hayat memat konusudur. 19 Kasım 2022 gecesi icra edilen Pençe Kılıç, Türkiye ve Türk Milleti’nin hukuki ve meşru bir hakkıdır. Harekatın durdurulması için dünyaya çağrı yapan HDP, TBMM’ye sızmış düşman bakiyesidir. Böylesi bir parti görünümlü örgütün siyaset hayatımızda bulunması haksızlıktır. Bu bölücü şebeke kapatılmasın da hazine yardımıyla teröristlere yardıma devam mı etsin? AYM’nin hala neyi beklediğini sormayalım mı?
  • HDP, Türk siyasetine tuzaklanmış zaman ayarlı bombadır. 2023’te bölücü siyasete artık son verilmelidir. İlle de siyaset yapalım diyorlarsa toplasınlar büyük kongrelerini, iltica etsinler tek yumurta ikizleri CHP’ye. CHP’yi HDP’den HDP’yi de CHP’den ayrı tutmamız hayaldir. HDP ile iş tutup aynı gayelerle toplanan herkes bu sözümün aracısız muhatabıdır. İstiklal’deki kanlı saldırının 2023 seçimleri için siyasi bir mahiyet taşıdığını iddia edenler bu milletin evladı olamazlar, bu vatanın sahibi olamazlar. CHP’nin bazı yöneticilerine bakıldığında bomba patlatan teröristleri aklama çabasında oldukları fark edilecektir.

SOYLU’YA ‘SAHİP ÇIKTI’

  • Sorarım sizlere, bu iki partinin HDP’den ne farkı vardır? Bir CHP’li çıkıp teröristin PKK üyeliği muamma diyebiliyor. Bir İP’li çıkıp “Ne delil var?” diye sorabiliyor. Bir başka ucube, İstiklal saldırısını hükümetin düzenlediğini iddia edebiliyor. Zillet İttifakı’nın teröristlere avukatlık yapması utanç verici bir alçalmadır.
  • İçişleri Bakanımıza ‘alçak’ diyen, haksız suçlamalarda bulunan, surda gedik açmak için çırpınan, PKK -YPG adına saldıran terörist sevicilerin topu alçağın da alçağıdır. Namerttir. TSK’ya iftira atanların alayı birden paralı askerliğe talip olmuş müptezellerdir. ”

 

/Kaynak: Cumhuriyet/

İlginizi çekebilir