Bahçeli: Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş üzerinden Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçen hafta Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş‘ın neden hapiste olduğunu sorarak, “Türkiye’nin bir yol temizliğine ihtiyacı var” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘na yüklendi.

T24’ün haberine göre Bahçeli, “Her soru kendi içinde bir cevap barındırır. Ama akıl dağılması yaşayan bu şahıs için bir önemi yoktur. Osman Kavala Sorosçudur. Selahattin Demirtaş teröristtir. Teröristin yeri de hukukun üstün olduğu tüm demokratik ülkelerde demir parmaklıkların arkasıdır. Sayın Kılıçdaroğlu Demirtaş’ın niye hapiste olduğunun milletvekillerine değil cesaretin varsa şehit ailelerine sor” dedi.

Sözlerinin devamında, “Kılıçdaroğlu terörist Demirtaş’ın CHP’nin başına çökmüş gölgesidir” diyen MHP lideri Bahçeli, “Kılıçdaroğlu kimin tarafındasın? Kimin kılıcını sallıyorsun? Şehidin mi katilin mi? Sana bu aklı kimler veriyor, kimler seni kukla gibi oynatıyor? CHP’ye oy veren tertemiz vicdanlı kardeşlerim bu rezilliği nasıl hazmedecekler? PKK’yı terör örgütü olarak görüyor mu görmüyor mu? Terörle mücadeleyi destekliyor mu desteklemiyor mu? Bizim boş söze karnımız toktur. Bir siyasetçinin çizgisi berrak olacak ya milli olacak ya da zilletin çukurunda olacak. Arası, ortası yoktur” diye konuştu.

Öte yandan geçen haftalarda Yunanistan’a, bu hafta da Diyarbakır’a giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da MHP liderinin hedefindeydi. CHP liderinin bürokratlara ilişkin çağrısına tepki gösteren Bahçeli, “Kılıdçaroğlu bürokratlara değil İBB Başkanına kafa yormalı onu fazla serbest bırakmaktan kaçınmalıdır. Sadece boş zamanlarında belediye binasına ve İstanbul’a uğrayan bu şahsın gezmediği yer neredeyse kalmamıştır. Gözümüzden kaçtığı sanılmasın. Sipariş bir  senaryo devrededir. Görev sahası İstanbul’la sınırlı olan bu belediye başkanının il il gezmekteki amacı nedir? Varmak istediği yer neresidir? Yunanistan ziyaretine niye ihtiyaç duymuştur?” ifadelerini kullandı.

İlginizi çekebilir