Baba Vural: İnfazı yakılan tutuklular serbest bırakılsın

Ankara’ya giderek hasta tutuklular için bir dizi temaslarda bulunan ailelerin içinde yer alan Abdulhalim Vural, oğlu Mehmet Sait Vural ile birlikte infazı yakılan tutukluların serbest bırakılmasını istedi. 
Cezaevlerinde siyasi tutukluların infazları yakılmaya devam ediliyor. Verilen cezaları tamamlanmasına rağmen tutuklular, Cezaevi İdare Gözlem Kurulu tarafından gerekçeler öne sürülerek infazları yakılıyor. İnfazları yakılan tutuklulardan biri de İzmir Şakran Cezaevi’nde tutulan Mehmet Halis Vural. İnsan Hakları Derneği (İHD) raporlarında kronik astım hastalığı da bulunan Vural’ın Urfa Viranşehir’de ikamet eden babası Halim Vural, oğlunun bir an önce bırakılmasını istedi.
İNFAZI YAKILDI
Baba Vural, 2006 yılında Muğla’da “örgüt yöneticiliği” iddiasıyla tutuklanan ve 19 yıl 9 ay hapis cezası verilen oğlunun cezasının 2021 Şubat ayında bitmesine rağmen infazının Cezaevi Gözlem Kurulu tarafından “iyi halli” olmadığı iddiasıyla yakıldığı için bırakılmadığını söyledi. Oğlunun 2025 yılının Kasım ayına kadar tutuklu kalacağını belirten Vural, “Yatarını tamamlayan oğlumun bırakılmasını istiyorum. Cezasını bitirmesine rağmen oğlum neden tutuluyor” diye sordu.
‘ADALETSİZLİK’
İnfazı yakılan oğlu için geçtiğimiz hafta Ankara’ya da gittiklerini belirten Vural, şunları söyledi: “Biz Meclis’ten de sesimizi yükselttik. Oğlum cezaevinde. Boşu boşuna infazlarını yakıyorlar. Haksız bir şekilde infazları yakılıyor. İnfaz yakımı gardiyanların ve cezaevi müdürünün insafına bırakılmış. Bu adaletsizliktir.”
‘TUTUKLULAR BIRAKILSIN’
Oğlu başta olmak üzere infazı yakılan tüm tutukluların bırakılması gerektiğini belirten Vural, “Devlet artık bunların tamamını bırakması gerekiyor. Biz Ankara’ya giden tüm aileler olarak Adalet Bakanlığı’na sesimizi duyurmak için gittik. Hasta tutukluların ‘Cezaevinde kalamaz’ raporuna rağmen tutukluların tahliye edilmemesi ve infazı yakılan tutukluların tahliyesi için gittik. 150’den fazla aile gittik ve aynı talepte bulunduk. Adalet Bakanlığı bu yanlıştan dönsün ve çocuklarımız tahliye edilsin” diye konuştu.
/MA – Müjdat Can/
İlginizi çekebilir