Aysel Tuğluk‘un dayısından çağrı: Aysel Tuğluk avukatını bile tanıyamayacak durumda, serbest kalmalı

Tutuklu bulunduğu cezaevinde ‘demans’ tanısı konulan Aysel Tuğluk‘un durumu gün geçtikçe kötüleşiyor. Aysel Tuğluk’un avukatını bile tanıyamayacak durumda olduğunu belirten Tuğluk’un dayısı Süleyman Yüksel, “Demans hastası olan bir kişinin cezaevinde kalmaması gerekiyor ancak Aysel Tuğluk verilen talimatlarla bırakılmıyor” diyerek tepki gösterdi. 

Kandıra Cezaevi’nde 2016 yılından beri tutuklu bulunan ve demans teşhisi konulan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un durumu gün geçtikçe kötüleşiyor. “Cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen tahliye edilmeyen Tuğluk‘un serbest bırakılması için çağrılar da sürüyor.

Hastalığı ilerleyen Aysel Tuğluk hakkında “cezaevinde kalabilir” diyen Adli Tıp Kurumu (ATK), 28 Şubat Davası’ndaki Çevik Bir hakkında ilk başvuruda “cezaevinde kalamaz” dedi. ATK’nin verdiği bu karar tepkilerle karşılanırken, çifte standartın ortadan kaldırılması istendi.

“DEMANS HASTASI OLAN BİR KİŞİNİN CEZAEVİNDE KALMAMASI GEREKİYOR”

Aysel Tuğluk’un cezaevinde tutulmasının siyasi bir karar olduğunu söyleyen Aysel Tuğluk’un dayısı Süleyman Yüksel, “Adli Tıp Kurumu’na çıkmayacak, cezaevinde kalacak talimatı veriliyor. Aysel Tuğluk mahkemede avukatını bile tanıyamayacak durumda ancak cezaevinde kalabilir kararını verenlerde vicdan yok. Hırsız, tecavüzcü ve katiller cezaevinden çıkartılıyor ama özgürlük mücadelesi veren, insan haklarını ve barışı savunan insanları cezaevinden çıkartmıyorlar. Aysel Tuğluk’un cezaevinde tutulmasının sebebi Kürt, Alevi ve insan haklarını savunduğu için. Demans hastası olan bir kişinin cezaevinde kalmaması gerekiyor ancak Aysel Tuğluk verilen talimatlarla bırakılmıyor” dedi.

Pirha

İlginizi çekebilir