Aysel Tuğluk hakkında yeni iddianame: 15 yıla kadar hapis isteniyor

Demans rahatsızlığı nedeniyle Adli Tıp Kurumu’nun “cezaevinde kalamaz” raporunun ardından 26 Ekim’de tahliye edilen eski HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk hakkında, tanık ifadesine dayanarak  sekiz yıl sonra hazırlanan iddianame Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.  Tuğluk’un “örgüt üyeliği” suçlaması 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, tanık ifadesine dayandırılan iddianamede, IŞİD’in 2014’te Kobani’ye saldırması sırasında yaralanan ve örgüt üyesi olduğu iddia edilen Turgut. T isimli kişinin aradan sekiz yıl geçtikten sonra Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği beyanda, Tuğluk’un kendisine yardım ettiğini iddia etti.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na 17 Ocak 2021 tarihinde verdiği ifade iddianameye yansıyan Turgut T., 2014’te IŞİD’in saldırıları esnasında yaralandığını ileri sürdü.

Benzer haberler

AİHM, bylock kullandığı için mahkum olan emekli büyükelçiyi…

Fransa’da evlere polis baskınları: Demokratik Kürt Toplum…

Bacağından yaralandığını söyleyen Turgut T., kendisini YGP’lilerin sınırda TSK askerlerine teslim ettiğini ve Suruç Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığını söyledi.

Turgut T., tedavi esnasında o dönem HDP milletvekili olan Aysel Tuğluk ve Faysal Sarıyıldız’ın da kendisini ziyaret ettiğini iddia etti.

“Örgüt üyeliği” suçlaması ile 7 yıl 6 ay ile 15 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması istenen iddianame, Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.  Tuğluk hakkında aynı suçlamayla açılan dosya ile birleştirilmesi talep edildi.

 

 

İlginizi çekebilir