Aydın, sanatçı ve yazarlardan 28 Mayıs çağrısı: Oy ver gitsin, bu karanlık bitsin

Bir grup aydın, sanatçı ve yazar, 28 Mayıs’taki ikinci tur öncesinde oy verme çağrısında bulunarak, “28 Mayıs’ta sadece iki ayrı cumhurbaşkanı adayından birine değil geleceğimize karar vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 28 Mayıs’ta düzenlenecek ikinci turu öncesinde bir grup aydın, sanatçı ve yazar, seçmenlere oy verme çağrısında bulunan bir imza kampanyası başlattı. Çağrı metninde, “28 Mayıs’ta sadece iki ayrı cumhurbaşkanı adayından birine değil, nasıl bir ülkede yaşamak istediğimize, geleceğimize karar vereceğiz” denildi.

Kampanya metninde, “Tek kişi eksilmeden, çoğalarak, büyüyerek, kazanma azmiyle sandığa gidiyoruz. Tekadam’a geçit vermeyeceğiz. Bütün kamu kaynaklarını, devlet imkanlarını, yalana dayalı propaganda olanaklarını zorbaca kullanmasına karşın birinci turda durdurmayı başardığımız Tekadam’ı bu kez göndereceğiz” ifadelerine yer verildi.

“Kaybedilecek bir oyumuz bile yok, aydınlığa çıkarılacak bir ülkemiz var” ifadeleriyle duyurulan metinde imzası bulunan kişiler şöyle:

Ahmet Türk, Ahmet Ümit, Arzu Çerkezoğlu, Ayşegül Devecioğlu, Binnaz Toprak, Erdoğan Aydın, Eşber Yağmurdereli, Figen Çalıkuşu, Gaye Boralıoğlu, Garo Paylan, Genco Erkal, Gençay Gürsoy, Gürhan Ertür, Hüseyin Mat, İlhan Tekeli, Jülide Kural, Murathan Mungan, Nesrin Nas, Oya Baydar, Ömer Madra, Rıza Türmen, Selçuk Erez, Şebnem Korur Fincancı, Üstün Ergüder.

“Hakkımız ve umudumuz var”

Çağrı metninin tamamı şu şekilde:

“28 Mayıs’ta sadece iki ayrı cumhurbaşkanı adayından birine değil, nasıl bir ülkede yaşamak istediğimize, geleceğimize karar vereceğiz.

Yıllardır Tekadam’ın keyfî yönetimi altında, kavga, nefret, yoksulluk, adaletsizlik, baskı, yalan talan düzeninde, insanların yatağa aç girdiği, ekonomisi çökmüş, kurumları yok edilmiş, geleceği karartılmış bir ülkede yaşıyoruz.

Şimdi eşit, özgür, huzur, refah ve adalet içinde yaşama isteğimiz, hakkımız ve umudumuz var.

Tek kişi eksilmeden, çoğalarak, büyüyerek, kazanma azmiyle sandığa gidiyoruz.

“Neşemizi çaldırmayacağız”

Tekadam’a geçit vermeyeceğiz.

Neşemizi, hayatımızı, ağacımızı, nehrimizi, geleceğimizi ve oylarımızı çaldırmayacağız.

Bütün kamu kaynaklarını, devlet imkanlarını, yalana dayalı propaganda olanaklarını zorbaca kullanmasına karşın birinci turda durdurmayı başardığımız Tekadam’ı bu kez göndereceğiz.

Daha önce el ele verip nasıl kazandıksa öyle kazanacağız.

28 MAYIS’TA OY VER GİTSİN, BU KARANLIK BİTSİN” 

 

/T24/

İlginizi çekebilir