Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu: Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçilmeli, Sol İttifak güçlü bir şekilde Meclis’e girmeli

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçim sürecine ilişkin açıklama yayımladı. “Seçimler ile ilgili tavrımız açık ve nettir” denilen açıklamada, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun Cumhurbaşkanı seçilmesi için çağrıda bulunuldu. Milletvekilliği seçimlerinde “Emek ve Özgürlük İttifakı başta olmak üzere Sol İttifak’ın güçlü bir şekilde meclise girmesi için demokratik dayanışmada bulunacağız.” ifadelerinin yer aldığı açıklamada, AABK ve bileşenleri için beş maddelik görevler listesi de yayımlandı.

Türkiye’de 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine 52 gün kala AABK’den dayanışma mesajı yayımlandı. Seçimde tutunacak tavır ve sürece ilişkin bilgilerin yer aldığı açıklamada, en geniş şekilde oy kullanımının sağlanmasına dikkat çekildi.

Kılıçdaroğlu ve Sol İttifak’a destek çağrısı

“Bu ceberut koalisyonu yani Cumhur İttifakı’nı gönderme zamanı gelmiştir” ifadelerinin yer aldığı açıklamada, “Türkiye’de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri ile ilgili tavrımız açık ve nettir” denilerek, Kılıçdaroğlu ve Sol İttifak’a destek çağrısı yapıldı.

AABK ve bileşenleri olarak 5 maddelik bilgilendirme listesinin de yer aldığı basın açıklamasında “Eşit yurttaşlık ve demokrasi talep ediyoruz!” denildi. AABK’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Başta Aleviler, Kürtler ve Sosyalistlere şiddet, tutuklama ve baskıları temel politikası haline getirdi”

“Gelin Canlar Bir Olalım!!! Zalime, yolsuza, hırsıza, uğursuza, hukuksuza hak ettikleri dersi hep birlikte verelim…

Kritik bir dönemeçten, kritik bir seçim sürecinden geçiyoruz. Türkiye 20 yıldır iktidarda olan AKP hükümetleri tarafından yönetiliyor. 2015 yılından bu yana da küçük ortağı MHP ile bu iktidarı sürdürüyor.

Özellikle son 7 yıldır AKP-MHP ortaklığı dinci, faşist, neoliberal politikaları ile Türkiye halklarını ekonomik ve siyasi bir çöküntüye ve çürümüşlüğe sürükledi. Halklarımızı bir yandan yoksulluğa, açlığa ve sefalete mahkûm ederken, diğer yandan başta Aleviler, Kürtler ve Sosyalistler olmak üzere en küçük bir muhalif sese bile tahammül etmeyerek gözdağı, şiddet, tutuklama ve baskıları temel politikası haline getirdi.

“Eşit yurttaşlık ve demokrasi talep ediyoruz!”

Torba yasalarla her türlü hukuksuzluk, inkâr ve adaletsizlik kural haline getirilirken, biz Alevilerin eşit yurttaşlık ve eşit haklar talebi yok sayılarak, inkâr edildi. Demokrasi, Eşit Yurttaşlık ve Adalet için oy vermeye!

Değerli canlar, dostlar… Bu önemli ve kritik dönemde temel görevimiz en geniş şekilde toplumumuzu seçimler konusunda bilgilendirmek, oy kullanmalarını sağlamak olmalıdır. Bu ceberut koalisyonu yani Cumhur İttifakı’nı gönderme zamanı gelmiştir.

Türkiye’de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri ile ilgili tavrımız açık ve nettir: Eşit yurttaşlık ve demokrasi talep ediyoruz!

“Sol İttifak güçlü bir şekilde meclise girmeli”

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimlerde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesi, Milletvekilliği seçimlerinde ise Emek ve Özgürlük İttifakı başta olmak üzere Sol İttifak’ın güçlü bir şekilde meclise girmesi için demokratik dayanışmada bulunacağız.

5 maddelik liste

Bu süreçte AABK ve bileşenlerine de önemli görevler düşmektedir. Ortak mücadele ve bağımsız çizgimizle herkesi görev başına çağırıyoruz…

1- Her AKM-Cemevi’mizde her ülke federasyonlarının bilgisi dahilinde seçim komisyonları
oluşturulmalıdır. Kurumumuzun bilgisi ve onayı alınmaksızın oluşturulan seçim komisyonları, kurumumuzu bağlamamaktadır.

2- Federasyon ve bölgelerin durumu dikkate alınarak paneller, tanıtım toplantıları ve muhabbetler, örgütlenmelidir. Bu çalışmalarda ittifaklar arasında eşit temsiliyet ilkesi esas alınmalıdır.

3- Cemevlerimizin bulunduğu şehirlerde çevremizdeki dost kurum ve kuruluşlarla birlikte en geniş kitlelerin oy kullanmalarını sağlamak için pratik çalışma ve dayanışma içinde olunmalıdır.

4- Seçim listelerindeki sorunları takip etme ve çözüm bulabilmek için bilgi bankası oluşturmalıdır.

5- Bunlarla birlikte en önemli konulardan birisi ise bağımsız çizgimiz etrafında kurumsal davranarak; seçim sürecinde ve sandık görevlisi olacak sorumlu canlarımızın AKM- Cemevleri’mizde yönetim kurumlarının bilgisi dahilinde olması sağlanmalıdır.

“Birliğimiz daim olsun”

Özellikle bu seçim süreci boyunca kurumlarımızı ve zamanımızı gereksiz tartışmalarla meşgul etmeden, birbirimizi ötekileştirmeden başarılı bir mücadele süreci diliyoruz.

Birliğimiz daim olsun!

Emeklerimiz, Mücadelemiz, Demokrasi, Adalet ve Eşit Yurttaşlıkla Taçlansın.
Aşk ile.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu”

 

/Kaynak: T24/

İlginizi çekebilir